Fjerning av en dystopisk visdomstann

Moderne tannbehandling mot unødvendig tanntrekking. Tannråte er ikke lenger en absolutt indikasjon for ekstraksjon. Imidlertid er det tilfeller når DMDL-tannleger foreskriver kirurgi for tenner selv uten karies. Disse operasjonene inkluderer fjerning av en dystopisk tann.

Forskjellen på en dystopisk tann og en retinert tann som ikke har brutt ut, er at den er plassert feil i forhold til tannrekka – som oftest vippes den til en eller annen side. Det er til og med anomalier når dystopiske tenner vokser med røttene opp. De vanskeligste tilfellene er når tannen samtidig holdes tilbake og dystopisk, det vil si at den ikke har brutt ut og vokser i feil retning.

Kirurgen ved DMDL-klinikken har ti års erfaring med å fjerne dystopiske og beholdte visdomstenner.

Hvordan utføres fjerning av tilbakeholdte og dislokerte tenner ved DMDL tannlegen i Kristiansan?

1. For å bestemme plasseringen i tannkjøttet til en retinisert, forskjøvet visdomstann, må det tas røntgen. I komplekse tilfeller, når tannen er helt skjult i tannkjøttet, utføres en 3D-tomografi.

2. En dag før fjerning av den tilbakeholdte tannen, foreskriver DMDL-tannlege antibiotikabehandling til pasienten for å unngå risiko for betennelse.

3. Metoden og medikamentet for smertelindring velges individuelt – avhengig av det kliniske tilfellet og pasientens helsetilstand. I vår DMDL-klinikk foregår tanntrekking smertefritt i lokalbedøvelse med bruk av moderne anestesimidler.

4. Før du starter fjerningen av den påvirkede tannen, åpner kirurgen forsiktig tannkjøttet, skreller av slimhinnen, for å få full tilgang til tannvevet. Selve fjerningen skjer gradvis: legen deler tannen i deler, fjerner hver enkelt separat.

5. Denne metoden gjør det mulig å trekke ut en tilbakeholdt, forskjøvet tann med minimal mulig traume. I gjennomsnitt varer operasjonen omtrent en time.

Om nødvendig påfører kirurgen suturer og foreskriver nødvendigvis medikamentell behandling for mer intensiv helbredelse av hullet og forbedring av pasientens velvære.

DMDL-tannleger fjerner dystopiske retinøse tenner atraumatisk samtidig som de bevarer beinvevet og naturlige konturer av alveolhulen (bevaring). Bentransplantasjon for etterfølgende installasjon av et tannimplantat er utelukket.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00