Pasientundersøkelse

Tannlege vår starter med en omfattende undersøkelse av pasienten. Først av alt vurderer tannlegen det generelle utseendet – ødemer eller hevelser i ansiktet, hudens farge og tilstand, størrelsen på lymfeknuter og påvirket taleevne. Den andre fasen er undersøkelsen av selve munnhulen. For å gjøre dette bruker tannlegen vår et tannspekulum og en sonde. Bitt, lukking av tennene, fargen og tilstanden til slimhinnenes vev og selvfølgelig tennene blir grundig undersøkt. Hver enhet i munnhulen kontrolleres for karies og patologier av hardt vev. Etter undersøkelsen gir tannlegen sine anbefalinger.

Hvorfor ser tannlegen vår på alle tennene når bare én gjør vondt?

Karies i de første stadiene er nesten usynlig. Idet tannen begynner å bli skadet medfører det betydelig ødeleggelse. For å forhindre utbrudd av karies og for å kurere alle pasientens tenner, utfører tannlegen en undersøkelse av hele munnhulen.

Hvorfor banker tannlegen på tennene under undersøkelsen?

Tapping er en av diagnosemetodene. Smerteuttrykk på dette stadiet indikerer tannrotbetennelse (pulpitt), periodontitt eller betennelse i nerven, og kan gi indikasjoner på en foreløpig diagnose.

Når bør jeg komme for en tannsjekk?

Med normal helse – en gang i året. Ved tannsmerter, dårlig ånde, blødende tannkjøtt, skade eller bevegelse i tennene bør du komme til kontroll med en gang.

Er en tannundersøkelse smertefull?

Vanligvis, nei. Vi sjekker tilstanden til hver tann nøye, samtidig som vi følger med på pasientens tilstand og velvære. Hvis tegn på tannsykdommer oppdages, tilbys full behandling.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00