Ising

Ising i tennene, eller overfølsomhet i tennene, er en kortvarig, smertefull reaksjon på kulde og varme. Hvis pasienten er alvorlig plaget vil nesten all mat forårsake smerte og ubehag i munnhulen. Det kan være vanskelig for pasienten å pusse tennene og ta vare på emaljen og tannkjøttet. Årsaken til problemet er emaljehyperestesi.

Problemet kan utvikle seg til karies, gi emaljedemineralisering, periodontale sykdommer, mekanisk skade på tannen og andre tannproblemer. I vår tannlegepraksis vil vi raskt finne årsaken til overfølsomheten i tannemaljen, og velge optimal behandling ut fra det.

Hvordan behandles emaljefølsomhet?

Avhengig av problemets årsak kan tannlegen foreskrive fluorbehandling av emaljen, ulike skyllinger, geler og pastaer til hjemmebruk. For mer komplekse tilfeller brukes emaljebelegg med fyllingsmaterialer.

Er det mulig å bleke tennene hvis man har økt følsomhet i emaljen?

Først etter konsultasjon med en tannlege. Ved overfølsomhet anbefaler vi ikke bleking av tenner, men hvis du virkelig vil ha et hvitt smil, vil tannlegen velge en mild teknologi som vil eliminere ytterligere traumer for emaljen.

Finnes det noen forebygging?

Ja, for å redusere risikoen for å utvikle hyperestesi av emalje vil det hjelpe med grundig munnhygiene, profylakserengjøring av tennene, å ha et godt og riktig kosthold (med tilstrekkelig fosfor og kalsium), samt å begrense inntaket av juice og bær. I tillegg er det viktig å besøke tannlegen jevnlig for å ivareta munn- og tannhelsen.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00