Tannlegeskrekk

Det er mange som opplever frykt for å gå til tannlegen. Ubehagelig utstyr, ubehagelige og langvarige prosedyrer – alt dette kan gi dårlige opplevelser for pasientene. De fleste takler noe ubehag fint, men noen utvikler ekte odontofobi, panikkfrykt for tannleger. Vår Moderne klinikk tilbyr tilpassede teknikker der pasienter får hjelp til å takle frykten for tannbehandling.

Våre tannleger har de beste psykologiske kommunikasjonsmetodene og finner et felles språk med hver pasient. Ofte er en godt tilpasset behandling nok til å glemme tannlegeskrekken for alltid. I vår tannlegepraksis gjøre vi alt for at pasientene skal føle seg trygge og ivaretatt.

Hvorfor er det nødvendig å bekjempe tannlegeskrekk?

Uten behandling blir tennene ødelagt. Karies blir til tannrotbetennelse (pulpitt), betennelse i tannkjøttet utvikler seg til periodontitt. Som et resultat må tennene fjernes og erstattes med proteser. Riktig forebygging og behandling av høy kvalitet vil bidra til å opprettholde oral helse i lang tid. Men for dette er det nødvendig å besøke tannlegen minst en gang i året.

 

Hvordan takle tannlegefobi?

Det er to måter – medikamentell behandling og psykoterapi. Bruk av beroligende legemidler vil lindre panikk og angst. Terapi kan hjelpe med å overvinne frykten «innenfra». Vår erfaren tannlege på klinikken vil bidra til å takle tannlegeskrekk, men i spesielt alvorlige tilfeller kan det være nødvendig med hjelp av en psykolog.

 

Er frykt og fobi det samme?

Nei, frykt er en kontrollert tilstand, og en fobi er patologisk, når pasienten ikke tilstrekkelig kan oppleve hva som skjer og reagere på det normalt.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00