Fasetter

Fasetter er permanente strukturer som brukes til estetisk restaurering av tenner. Fasettene lages som tynne plater, perfekt tilpasset tannemaljens fargetone. Tennenes synlige overflate slipes, og deretter limes fasetten fast. Det er som oftest fortennene som restaureres. Ved hjelp av mikroprotese er tannlegen i stand til å skape et ekte Hollywood-smil – snøhvitt, glatt og vakkert.

Hva er indikasjonene for installasjon av fasetter?

Fasetter løser estetiske problemer med tenner og emalje. Dette kan ha sammenheng med tannemaljens tilstand, for eksempel mørk farge, striper eller flekker, at man har mistet små biter av tannen, har interdentale hull eller har slitt ned tannkanten.

Gjør det vondt å sette på fasett?

Estetisk restaurering utføres under bedøvelse. Sliping av emaljen er ikke smertefullt, men ubehagelig, og med bedøvelse kjenner du ikke dette.

Hvor lang tid tar det å installere fasett?

Ikke mer enn to uker. Ved første avtale koordinerer tannlegen detaljene i installasjonen og lager avstøpninger. Neste gang blir emaljen pusset, og vi installerer midlertidige fasetter. Tredje og siste gang installerer vi fasetten/e permanent.

Kan man kjenne fasettene i munnen?

Bare de første dagene. Etter det oppfatter pasienten dem som sine egne tenner.

Hva er fasetter laget av?

Fasetter er laget av forskjellige materialer: fra glasskeramikk (keiserinne og E-max) og zirkoniumdioksid (i laboratoriet), samt komposittsammensetninger (tannlegen legger finér direkte på tennene).

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00