Tannkjøttbetennelse

Tannkjøttsykdom oppstår når pasientens tannkjøtt blir betent eller hvis vevet nær tannen blir ødelagt. Ulike sykdommer kan påvirke tannkjøttet, ligamentene som fester tannen til beinet og selve beinvevet. Faren ved tannkjøttsykdom at den kan gå over til et kronisk stadium relativt raskt, og i ytterste konsekvens forårsake tap av tenner. Det er helt nødvendig med tidlig og riktig tannlegebehandling.

Vår erfarne tannlege vil identifisere problemet, stille en nøyaktig diagnose og velge den optimale behandlingsplanen.

Hvordan begynner tannkjøttsykdom?

Tannkjøttsykdom manifesterer seg som blødende tannkjøtt, ømhet når du pusser tenner, rødhet og hevelse. En slik betennelse kalles gingivitt. Hvis gingivitt ikke behandles, kan det gå over til periodontitt, en mer alvorlig sykdom.

Hva er periodontitt – kjennetegn og prognose?

Periodontitt er en betennelse i periodontalvevet som krever tannbehandling. Tegn på sykdommen er blødende tannkjøtt, eksponering av tannroten, tannmobilitet / løse tenner og dårlig ånde. Ved riktig og god behandling er prognosen god.

Hva er periodontal sykdom?

Dette er en dystrofisk ødeleggelse av periodontalt vev, som oppstår mot bakgrunnen av systemiske sykdommer, diabetes mellitus og arvelige faktorer. Uten behandling fører periodontal sykdom til kritisk tap av beinvev og tenner.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00