Rotfylling

Rotkanalen er plassen inne i tannens rot, og kan påvirkes av bakterier, tannsykdommer eller skader. Hvis pasienten er diagnostisert med pulpitt/tannrotbetennelse eller periodontitt, kan tannlegen behandle tannen med rotfylling av kanaler. Behandling gjøres smertefritt under anestesi, og tannens form og funksjon blir gjenopprettet.

Hvorfor tas det røntgenbilder etter rotfylling?

Etter tannbehandling sjekker tannlegen alltid hvordan kanalen fylles. Fyllingsmaterialet skal fylle hele rommet opp til toppen av roten. Hvis kanalen ikke er tilstrekkelig fylt, vil en infeksjon utvikle seg med dannelsen av granulomer eller cyster. Hvis den er overfylt, kan tannen ta skade, og leppene eller haken kan føles nummen.

 

Hvorfor brukes pinner ved fylling av rotkanaler?

Gutta-percha eller metallpinner er nødvendige for å øke tannrotens styrke etter fylling. Installasjon av pinnen er en obligatorisk del av behandlingen som sikrer at forseglingen blir av høyest mulig kvalitet.

Hvordan behandles tannens rotkanaler?

Pasienten får anestesi, og tannlegen fjerner vevet og tannmassen som er ødelagt av karies. Tannlegen vurderer nøyaktig lengde på rotkanalen, tannrotens tortuositet. Etter behandling og en liten økning av kanalens diameter, vil en metallpinne bli plassert i den eller fylt med gutta-percha før den forsegles. Ved alvorlig betennelse utføres behandlingen i to stadier – først en midlertidig fylling med antiseptiske pastaer, deretter behandling som nevnt over.

 

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00