Tannlegevakt Kristiansand

Regelmessige besøk til tannlegen forebygger akutte tilstander som kan oppstå ved dårlig tannpleie og munnhygiene, men akutte tilstander kan ramme hvem som helst. Da trenger du akutt tannbehandling. Dette kan være skader forårsaket av ulykker eller en plutselig økning i temperatur, betennelse eller tannpine.

Akutt tannbehandling!

Hva er de vanligste tilstandene som krever akutt tannbehandling?

Betennelse (pulpitis), periodontitt, dislokasjon eller brudd på en tann, akutte inflammatoriske prosesser og andre alvorlige sykdommer. Vi undersøker munnhulen, stiller en diagnose og starter umiddelbart behandlingen. Vår oppgave som tannlegevakt er å hjelpe pasienten, lindre smerte og ubehag. Vår tannlegeklinikk vil hjelpe deg med å løse dine tannproblemer raskt og effektivt.

Plager som krever akutt tannlegevakt

Når det oppstår akutte tannproblemer, er det viktig å vite når du bør søke hjelp fra en tannlegevakt. Akutte tannproblemer kan variere i alvorlighetsgrad, men felles for dem alle er at de krever rask behandling for å lindre smerte, forebygge ytterligere skader, eller behandle infeksjoner. Her er noen av de vanligste plagene som kan kreve et besøk hos en akutt tannlegevakt:

1. Tannsmerter

Akutte og intense tannsmerter er blant de mest vanlige årsakene til at folk søker akutt tannbehandling. Smerter kan skyldes karies, tanninfeksjoner, eller skader på tannen. Når smertene blir uutholdelige, er det viktig å få rask behandling for å lindre smerten og adressere den underliggende årsaken.

2. Avslått eller utslått tann

Idrettsulykker, fall, eller andre typer slag mot munnen kan føre til at en tann blir avslått eller helt utslått. I slike tilfeller kan det være viktig å handle raskt. En avslått tann kan ofte reddes hvis man får behandling raskt nok.

3. Tannabscess og infeksjoner

En abscess er en alvorlig infeksjon som kan oppstå rundt tannroten eller i tannkjøttet. Dette kan føre til intense smerter, hevelse, feber, og en generell følelse av sykdom. Tannabscesser krever umiddelbar behandling for å forhindre spredning av infeksjonen.

4. Knust eller skadet tann

En tann kan bli knust eller skadet på grunn av biting på harde gjenstander, fall, eller slag mot munnen. Dette kan forårsake smerte og gjøre tannen sårbar for ytterligere skader eller infeksjoner. Vår tannlegevakt i Kristiansand kan vurdere skadens omfang og tilby passende behandling.

5. Tap av fylling eller krone

Fyllinger og kroner kan løsne eller falle ut, noe som kan forårsake smerte og gjøre tannen utsatt for skader eller karies. Om du mister en fylling eller krone, er det viktig å få den erstattet så raskt som mulig for å beskytte tannen.

6. Blødende tannkjøtt eller munnskader

Blødninger i munnen etter et slag eller kuttskader kan kreve akutt tannlegehjelp, spesielt hvis blødningen ikke stopper av seg selv. Tannleger kan hjelpe til med å kontrollere blødningen og behandle eventuelle underliggende skader.

7. Visdomstannproblemer

Visdomstenner som bryter frem kan noen ganger forårsake smerte, hevelse, og infeksjon i området rundt tannen. Dette kan kreve akutt tannlegehjelp for å lindre smerte og behandle eventuelle infeksjoner.

Å vite når du skal søke hjelp fra vår tannlegevakt kan spare deg for mye smerte og potensielt forhindre ytterligere skader på tennene dine. Hvis du opplever noen av disse problemene, ikke nøl med å kontakte vårt erfarne team på tannlegevakt i Kristiansand for rask og effektiv behandling. Husk at tidlig inngripen ikke bare kan redde tennene dine, men også bidra til å opprettholde din generelle tannhelse.

Hvorfor velge oss som tannlegevakt i Kristiansand?

I Kristiansand har vi en tannlegevakt som er dedikert til å tilby akutt tannlegetime når du trenger det mest. Livet venter ikke, og tannsmerter tar ikke helg. Derfor er vi her for deg, også på lørdager og søndager, klar til å tilby den hjelpen du trenger. Vi forstår smerten og ulempene som følger med tannproblemer, og vårt team står klar til å gi deg omsorgsfull behandling med et smil.

Hva gjør vår tannlegevakt unik?

Akutt tannlegetime:

Vi vet at tannsmerter kan oppstå brått. Vår tannlegevakt i Kristiansand er spesialisert på å håndtere akutte behov, slik at du kan få behandling når du trenger det mest. Når smerten blir uutholdelig, er det viktig å vite at du har en tannlegevakt i Kristiansand som står klar til å hjelpe deg med det samme. Enten det er infeksjon, tannskade eller annet akutt behov, er vårt team her for å gi deg rask og effektiv behandling.

Tannlege lørdag & søndag:

Vi forstår at det ikke alltid er mulig å besøke tannlegen i ukedagene. Vi vet at din tid er verdifull. Derfor tilbyr vi tannlegetjenester også i helgen. Dette gjør at du kan få behandlet dine tannproblemer uten å måtte bekymre deg for å ta fri fra jobb eller andre forpliktelser.

Erfaren spesialist:

Vi har en erfaren tannlege som er ekspert på akutt tannbehandling. Vi bruker den nyeste teknologien for å gi deg den beste omsorgen.

Ofte stilte spørsmål

Tannlegene våre behandler akutte smertetilstander forårsaket av traumer, purulent betennelse eller skade på strukturer installert på pasientenes tenner (for eksempel finér eller kroner).

I klinikkens arbeidstid er det mulig å bestille time for akutt tannbehandling, uten timebestilling og lang ventetid.

Det er ikke anbefalt. Smertene vil avta, men problemet vil ikke forsvinne. Uten riktig behandling kan situasjonen forverres og ytterligere komplikasjoner kan oppstå – i verste fall tanntap, purulente abscesser og sepsis/blodinfeksjon. Derfor anbefaler vi at du tar kontakt med oss så raskt som mulig.

Akutt tannpine bør behandles umiddelbart, helst innen noen få timer etter at smerten har startet.

Bestill time online, eller ring oss på 940 99 933. Vi står klare til å hjelpe deg med akutt tannlegetime så raskt som mulig.

Du kan se en oversikt over våre priser her.

Vi streber etter å holde våre priser rettferdige og konkurransedyktige. Akutte tjenester har en høyere kostnad, men vi forsikrer deg om at vi alltid er åpne om våre priser.

Ja, vi forstår viktigheten av tilgjengelighet, og vår tannlegevakt i Kristiansand er åpen også på lørdager og søndager for din bekvemmelighet.

Om man opplever milde tannsmerter, kan det kortsiktig løses med smertestillende, men vi anbefaler at man bestiller tannlegetime for å ta tak i problemet.

Kontakt oss

Her kan du enkelt bestille time online

eller ring oss: 940 99 933

Man. – Fre. fra 08.00 til 16.00
Lør-Søn fra 10:00 til 13:00

Ring på for å gjøre en avtale med vår tannlegevakt

Dag og tidspunkt for besøk

Avtale av besøket

Etter at du ringer oss, vil du få time hos tannlegen samme dag.

Diagnose og analgesi

Vi tar bort smerten

Under besøket undersøker legen deg og iverksetter tiltak som tar sikte på å nøytralisere smerte.

Legen trenger i gjennomsnitt 30-40 minutter for å nøytralisere den eksisterende smerten.

Behandling

Behandlingsplan

Du får en behandlingsplan for videre behandling med en oversikt over ditt neste besøk.