fbpx

Hvordan opprettholde tannhelsen under svangerskapet?

Helsen til tennene blir ofte angrepet under graviditet, fordi mangelen på mineraler og vitaminer i kostholdet til den vordende moren påvirker tilstanden deres negativt. I DMDL-tannbehandlingen møter vi jevnlig slike pasienter. Hormonelle endringer i mors kropp påvirker også helsen til tennene negativt. Østrogensyntesen øker, volumet av blod i kroppen øker, blodårene utvider seg, inkludert på slimhinnene i munnhulen. Som et resultat kan tannkjøttet blø selv med den minste kontakt med en tannbørste, og blir sårbart for påvirkning av patogene bakterier.

Først av alt, anbefaler DMDL-tannbehandling vordende mødre å skape en styrkemargin for tennene. Visse vitaminer og mikroelementer, som må komme inn i kroppen i tilstrekkelige mengder, er i stor grad ansvarlige for tilstanden til tennene.

Vitamin A sikrer metabolisme og høy utskillelse av spyttkjertler. Animalske produkter rike på vitamin A (retinoin) – eggeplomme, fiskeolje, smør. Provitamin A (karoten) finnes i fargerike grønnsaker og frukt, grønt og bær. For bedre assimilering av vitaminer anbefales produkter å konsumeres sammen med fett (for eksempel gulrøtter med vegetabilsk olje).

Vitamin D er nødvendig for full absorpsjon av kalsium og fosfor. Mor kan få det fra mat og utenfra – den beste soling. Under påvirkning av ultrafiolett lys på huden frigjøres vitamin D naturlig. Vitaminrik sjømat, eggeplomme, smør, poteter, persille.

Vitamin C er en viktig komponent i sunne tenner og tannkjøtt. Som en kraftig antioksidant, deltar den i oksidasjonsreduksjonsprosesser, beskytter tennene mot å falle ut og løsne. Spinat, sitron, kål, nype inneholder vitamin C.

Kalsium, fosfor og fluor er de viktigste mineralene som er ansvarlige for sunne tenner. Under graviditeten øker behovet for kalsium. Ved DMDL Tannlege i Kristiansand møter vi jevnlig utilstrekkelige mengder av dette sporstoffet hos mødre – det «vaskes ut» fra bein og tenner. Dette er hvordan mors kropp lider av det faktum at, uansett hva, tilfanget av kalsium dannes seclet foto. Den syre-alkaliske balansen i spytt endres også, noe som også kan utløse utvikling av karies. Kål, selleri og meieriprodukter inneholder kalsium.

Korn, cottage cheese, fisk, cottage cheese, nøtter, belgfrukter er rike på fosfor. Fosfor absorberes best fra animalske produkter.

Fluor er ansvarlig for tilstanden til tannemaljen og forhindrer oppkomsten av mikrosprekker. Kjøtt, poteter, valnøtter, innmat, melk, epler, grapefrukt inneholder fluor. Imidlertid absorberes dette sporstoffet best med drikkevann.

Vi anbefaler å bestille time for diagnose for mødre hos DMDL-tannlegen i Kristiansand – det vil ikke være overflødig under svangerskapet!

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023