Hvordan fikse og fjerne skinneprotesen, og hva består den av?

En person skal ikke glemme at spesialistene ikke bare installerer tannregulering hos DMDL-tannlegen i Kristiansand.

Generelt består skinnen av følgende hovedelementer.

Sløyfe eller spenne.

Dette er en del av bygel-protesen, som kombinerer alle elementer til en enkelt helhet. Vanligvis forbinder buer salene fra forskjellige sider av kjeven.

Husk: buene skal ikke berøre slimhinnen i munnen. Hvis de trykker på slimhinnen, betyr det at strukturen er installert feil.

Sadel eller base.

Dette er den delen av protesen som er i kontakt med slimhinnen i munnen, som tennene sitter på. Inne i basen er det et støpt netting, og selve basen er laget av høyteknologisk plast.

Spesielle elementer som hjelper til med å holde strukturen i munnen. Det er vanligvis festet med stifter. I tillegg hjelper de med å fordele belastningen under tygging.

Husk: for tiden er tannregulering laget av en kobolt-kromlegering. Rammen er støpt.

DMDL-spesialister anbefaler heller ikke å fjerne det de første 1-2 ukene. Du kan fjerne det bare etter å ha blitt vant til det, det vil si i det øyeblikket en person slutter å legge merke til et fremmedlegeme i munnen.

Fiksering av skinneprotesen.

Spesialister ved DMDL-klinikken skiller mellom flere typer festemidler som fikserer skinneprotesen i munnen.

1. Kutt. Dette er spesielle metallkroker. De strekker seg fra rammen og dekker støttetennene. Husk: slike holdere brukes sjelden, fordi når du åpner munnen, er de godt synlige. Men de er de billigste.

2. Festelåser. De inkluderer 2 hovedelementer. Det ene elementet er innebygd i en metallramme, og det andre – i en kunstig krone som dekker anleggstannen. Ved kombinasjon av elementene er låsen festet.

Slike låser brukes oftest i spennedesign, fordi de ikke er merkbare i munnen.

1. Teleskopiske kroner. De består også av to elementer.

2. Hule kroner koblet til rammen.

metallhetter som dekker den dreide støttetannen.

Når du tar på deg designet faller hetten inne i kronen. Slike proteser er vanskelige å lage, så de er veldig dyre. De brukes svært sjelden, så det er billigere å installere et vanlig implantat i DMDL-tannbehandling.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00