fbpx

Hva skal jeg gjøre hvis en del av den gjenopprettede tannen brøt av?

Tannforstørrelse er en tannprosedyre som består i å gjenopprette den tapte kronedelen på bekostning av spesielle komposittmaterialer. Det utføres jevnlig av DMDL-tannleger i Kristiansand. Denne manipulasjonen brukes til å løse terapeutiske og estetiske problemer, både i tannbehandling for voksne og barn. Det er ganske populært på grunn av dets relative utførelseshastighet og kostnadseffektivitet, spesielt sammenlignet med mer komplekse og invasive prosedyrer, for eksempel installasjon av kroner eller finér i DMDL.

En av de største ulempene med restaureringer er deres tendens til å mørkne og miste glans over tid. Fyllinger, restaureringer laget av lette polymerfyllingsmaterialer, har dessverre en tendens til å mørkere gradvis. Hvis mørkningen ikke er synlig på tyggetennene som ligger i dybden av munnhulen, blir dette faktum tydelig på fortennene. Derfor krever restaureringer dynamisk overvåking, polering og rettidig utskifting i DMDL-tannbehandling.

Det neste er risikoen for at restaureringene fliser. Med restaurering utført på en depulped tann, er risikoen for brudd ganske høy hvis den blir ødelagt med mer enn halvparten. Dette skyldes det faktum at depulperte tenner i noen tilfeller er mer skjøre sammenlignet med levende tenner.

Spesielt ofte kommer DMDL-spesialister over glasset til en tidligere restaurert tann, når hele tannkronen ble restaurert. En del av tannen kan bryte av hvis tyggebelastningen kraftig overskrider styrkegrensen til den restaurerte strukturen. Noen ganger er roten brukket.

Det er veldig viktig å besøke en DMDL-tannlege minst en gang hver sjette måned, for ikke å glemme viktigheten av vanlige profesjonelle rengjøringsprosedyrer. Det skal være kjent at restaurerte tenner krever spesielt grundig polering.

Hvis det oppdages en ubehagelig følelse i munnen på den restaurerte tannen, for eksempel en skrapete kant eller mistanke om flising av komposittmaterialet, bør du umiddelbart kontakte tannlegen for en undersøkelse.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023