Hva skal jeg gjøre hvis en del av den gjenopprettede tannen brøt av?

Tannforstørrelse er en tannprosedyre som består i å gjenopprette den tapte kronedelen på bekostning av spesielle komposittmaterialer. Det utføres jevnlig av DMDL-tannleger i Kristiansand. Denne manipulasjonen brukes til å løse terapeutiske og estetiske problemer, både i voksen og pediatrisk tannbehandling. Det er ganske populært på grunn av dets relative utførelseshastighet og kostnadseffektivitet, spesielt sammenlignet med mer komplekse og invasive prosedyrer, for eksempel installasjon av kroner eller finér i DMDL.

En av de største ulempene med restaureringer er deres tendens til å mørkne og miste glansen over tid. Fyllinger, restaureringer laget av lette polymerfyllingsmaterialer, har dessverre en tendens til å mørkere gradvis. Hvis mørkningen ikke er synlig på tyggetennene som ligger i dybden av munnhulen, blir dette faktum tydelig på fortennene. Derfor krever restaureringer dynamisk overvåking, polering og rettidig utskifting i DMDL-tannbehandling.

Det neste er risikoen for at restaureringene fliser. Med restaurering utført på en depulped tann, er risikoen for brudd ganske høy hvis den blir ødelagt med mer enn halvparten. Dette skyldes at depulpede tenner i noen tilfeller er mer skjøre sammenlignet med levende tenner.

Spesielt ofte kommer DMDL-spesialister over glasset til en tidligere restaurert tann, når hele tannkronen ble restaurert. En del av tannen kan bryte av hvis tyggebelastningen i stor grad overskrider styrkegrensen til den restaurerte strukturen. Noen ganger er roten ødelagt.

Det er veldig viktig å besøke en DMDL-tannlege minst en gang hver sjette måned, for ikke å glemme viktigheten av vanlige profesjonelle rengjøringsprosedyrer. Det skal være kjent at restaurerte tenner krever spesielt grundig polering.

Hvis det oppdages en ubehagelig følelse i munnen på den restaurerte tannen, for eksempel en oppskrapet kant eller mistanke om flising av komposittmaterialet, bør du umiddelbart kontakte tannlegen for en undersøkelse.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00