fbpx

Alt om proteser. Hvordan velge?

For øyeblikket er det ultralydbad. Med deres hjelp er rengjøringen av proteser veldig effektiv og trygg.

Avtakbare proteser er en konservativ metode for å gjenopprette tapte tenner. Avtakbar – betyr at pasienten kan fjerne strukturen på egen hånd (eller ved hjelp av lege hvis protesen er festet med spesielle låser til tilstøtende tenner). Avtakbare proteser er mye brukt: hvis alle tennene i kjeven mangler eller hvis du trenger å maskere fraværet av en tann. Vi tilbyr et bredt utvalg av flyttbare strukturer til priser og monteringsmetoder.

Helt avtagbare og delvis avtagbare proteser?

Ved fullstendig fravær av tenner, vil en avtagbar protese for hele kjeven (eller både øvre og nedre proteser for begge kjevene) bli laget for deg. Hvis minst én tann er bevart i munnen, kan den tjene som støtte- og festepunkt, i dette tilfellet brukes en delvis avtagbar protese.

Fiksering av komplette proteser.

Fiksering av komplette avtakbare proteser skjer på grunn av «suging» til kjeven – skaper et vakuum mellom protesen og tannkjøttet. Fikseringen av protesen påvirkes av: volumet av tannkjøttet, funksjonene i slimhinnen, de benete fremspringene på tannkjøttet. Hvis volumet på tannkjøttet ikke er nok, kan det være vanskelig å fikse, uttalte slimbånd kan «tippe» protesen, og for eksempel kan tilstedeværelsen av beinfremspring forårsake ubehag ved bruk av tannprotese. For at fikseringen av protesen skal være korrekt, er det i noen tilfeller nødvendig med kirurgisk forberedelse av munnhulen.

Levetiden til en protese.

Når du bruker proteser, utfører tannkjøttet en uvanlig funksjon – tyggebelastning overføres ikke gjennom tennene, men gjennom tannkjøttet. Tannkjøttet endres uunngåelig, så protesen må jevnlig tilpasses – en gang hver 6. måned må protesen fores på nytt for å opprettholde kvaliteten på fikseringen. Bare i dette tilfellet vil bruken av en protese være behagelig, fikseringen av protesen vil være riktig, og levetiden vil være lang.

Delvis avtagbare proteser.

Delvis avtakbare proteser er laget i nærvær av minst en tann i kjeven og er delt inn i lamellar og lås. Lamellære avtakbare proteser holdes av fleksible spenner (kroker) som vikler seg rundt abutment-tennene. Delvis avtakbare proteser på høyere nivå er låsproteser. De er mye mer praktiske og estetiske enn alle de ovennevnte. Grunnlaget for låseprotesen er en metallbue, som de tapte tennene er festet til. Spenneprotesen kan festes i munnhulen ved hjelp av støpte spenner og spesielle mikrolåser (vedlegg), som monteres i den ene delen i støttekronene, og den andre i selve låseprotesen. Fiksering av låseprotesen kan utføres ved hjelp av teleskopiske kroner. Mikrolås er den mest estetiske festeformen, men krever klargjøring av anleggstenner.

Avtakbare proteser på implantater.

Avtakbare proteser kan festes ikke bare til tenner, men også til tannimplantater. Implantater stabiliserer protesen, et problem som at den konstante «flying av» protesen når man spiser eller snakker forsvinner.

Pleie av proteser.

Uavhengig av type protese og materialene som brukes, krever alle proteser pleie. Farmasøytiske selskaper har laget hele produktlinjer som vil tillate vedlikehold av protesen av høy kvalitet. Det er nødvendig å rengjøre protesen med en spesiell pasta og børste 2 ganger om dagen, med jevne mellomrom må den nedsenkes i en væske med en rensetablett. En gang hver 6. måned er det nødvendig med en forebyggende undersøkelse hos tannlegen.

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023