fbpx

Mineraliserte avleiringer på tennene.

Tannstein er den vanligste mineraliserte forekomsten. Myk plakk, som ikke fjernes i tide, er gjennomsyret av kalksalter og blir til en hard stein. Tannplakk festes på den dannede harde overflaten og prosessen gjentas. Dermed øker volumet deres konstant. Gradvis forskyvning av tannkjøttet forårsaker tannstein irritasjon og som et resultat blødende tannkjøtt. I avanserte tilfeller kan denne situasjonen føre til gingivitt.

Avleiringer er en av årsakene til utviklingen av tannkjøttsykdommer (gingivitt, periodontitt), samt tannsykdommer – karies, pulpitt. DMDL-tannleger i Christiansan diagnostiserer jevnlig lignende plager. Avfallsstoffene fra bakteriekoloniene som utgjør plakkene virker irriterende på tannkjøttet og tannemaljen, noe som bidrar til den kroniske betennelsesprosessen i munnhulen.

Listen over faktorer som bidrar til dannelsen av tannstein er ganske stor – dette inkluderer økt spyttutskillelse, endringer i sammensetningen av spytt, forstyrrelser i metabolske prosesser i kroppen, røyking, sykdommer i mage-tarmkanalen, langvarig bruk av spesifikke medisiner og, selvfølgelig, utilstrekkelig oppmerksomhet til munnhygiene.

Å bestemme tilstedeværelsen av avleiringer er veldig enkelt – ofte kan plakk sees ganske enkelt i speilet under en undersøkelse av en DMDL-tannlege. Stein dannes oftest på de nedre tennene, fra innsiden. Den er grov å ta på. I tillegg kan du i noen apotek finne spesielle pastaer, løsninger eller tyggetabletter, når du bruker, vil plaketten midlertidig få en lys farge. Det enkleste er å avtale time på telefon for gratis konsultasjon-undersøkelse ved DMDL tannlege i Kristiansand og tannlegen avgjør om det er nødvendig med rengjøring eller ikke.

Den beste forebyggingen er høykvalitets munnhygiene (to ganger børsting med en god tannkrem, obligatorisk bruk av en spesiell tråd (tråd), bruk av spesielle løsninger som skyller etter børsting), utelukkelse av røyking, sikring av riktig ernæring, rik på vitaminer. I tillegg er det viktig å inkludere rå grønnsaker og frukt i kostholdet, som renser tennene fra plakk i prosessen med å tygge. Det er også viktig å opprettholde munnhulen i en sunn tilstand (tilstedeværelsen av karieslesjoner provoserer dannelsen av plakk, plakk og stein). Profesjonell rengjøring en gang hver 6. måned hos DMDL tannlege vil redde deg fra disse problemene.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023