fbpx

Matrestriksjoner etter tannrestaurering

Augmentation eller kunstnerisk restaurering er et økonomisk alternativ for å gjenopprette estetikken og formen til tenner med flis ved hjelp av komposittmaterialer ved DMDL-klinikken i Kristiansand. Restaureringer bevares i gjennomsnitt 3-5 år, og med forsiktig pleie og minimal belastning kan restaurerte tenner vare 2-3 ganger lenger.

Siden anestesi brukes til restitusjon, bør mat unngås innen 2-3 timer etter avsluttet behandling med DMDL. Du må vente til nummenheten går over helt, ellers kan du ved et uhell bite leppen, tungen eller kinnet mens du tygger.

Hvis anestesi ikke ble brukt, kan du spise umiddelbart. Men det er bedre å gi preferanse til mykere og varmere mat.

Hvis tannen ble betydelig ødelagt og en pinne eller stubbeinnsats ble brukt som en ekstra støtte, bør du nekte å spise varm eller kald mat i løpet av den første dagen, siden en spesiell tannsement ble brukt – fikseringsegenskapene kan bli dårligere under temperaturstress .

Moderne kompositter, til tross for deres høye ytelsesegenskaper, er utsatt for flekker, og det er grunnen til at selv om fyllingen er god, blir den etter noen år mørkere sammenlignet med naturlig emalje. Over tid vil en tydelig kontrast merkes mellom den levende tannen og det implanterte stykket.

Forlengede tenner er ganske svake – under belastning kan et stykke fyllmateriale bryte av. Spesielt under restaurering av frontalområdet ved DMDL-tannbehandling. Alt dette krever overholdelse av en bestemt diett.

1) kaffe, te, rødvin, søtfargede kullsyreholdige drikker, rødbeter, sauser (spesielt tomat og soya), bær, lollipops og karamell anbefales ikke – det vil si alle produkter som til slutt vil endre nyansen til det forstørrede stykket;

2) unngå å spise faste grønnsaker og frukt hele – det er bedre å kutte dem i biter og tygge dem med tenner som ikke har vokst. Dette er spesielt relevant hvis restaureringen av fortennene ble utført i DMDL-tannbehandling – du kan ikke bite harde produkter med dem, gnage frø;

3) gi opp vanen med å knekke nøtter eller knekke frø, bite krutonger med utvidede tenner;

4) tygg mat sakte, spesielt hvis den er hard eller fibrøs;

5) unngå for varm eller kald mat – det kan føre til sprekker og flising av materialet.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023