Matrestriksjoner etter tannrestaurering

Augmentation eller kunstnerisk restaurering er et økonomisk alternativ for å gjenopprette estetikken og formen til tenner med flis ved hjelp av komposittmaterialer ved DMDL-klinikken i Kristiansand. Restaureringer varer i gjennomsnitt 3-5 år, og med forsiktig pleie og minimal belastning kan restaurerte tenner vare 2-3 ganger lenger.

Siden anestesi brukes til restitusjon, bør mat unngås innen 2-3 timer etter avsluttet behandling med DMDL. Du må vente til nummenheten forsvinner helt, ellers kan du ved et uhell bite leppen, tungen eller kinnet mens du tygger.

Hvis anestesi ikke ble brukt, kan du spise umiddelbart. Men det er bedre å gi preferanse til mykere og varmere mat.

Hvis tannen ble betydelig skadet og en pinne eller stubbeinnsats ble brukt som en ekstra støtte, bør du nekte å spise varm eller kald mat i løpet av den første dagen, siden en spesiell tannsement ble brukt – fikseringsegenskapene kan forringes under temperaturstress.

Moderne kompositter, til tross for deres høye ytelsesegenskaper, er utsatt for flekker, og det er derfor, selv om fyllingen er god, etter noen år blir den mørkere sammenlignet med naturlig emalje. Over tid vil en tydelig kontrast merkes mellom den levende tannen og det implanterte stykket.

Forlengede tenner er ganske svake – under belastning kan et stykke fyllmateriale bryte av. Spesielt under restaurering av frontalområdet i DMDL-tannbehandling. Alt dette krever overholdelse av en bestemt diett.

1) kaffe, te, rødvin, søtfargede kullsyreholdige drikker, rødbeter, sauser (spesielt tomat og soya), bær, slikkepinner og karamell anbefales ikke – det vil si alle produkter som til slutt vil endre nyansen på det forstørrede stykket;

2) unngå å spise faste grønnsaker og frukt hele – det er bedre å kutte dem i biter og tygge dem med tenner som ikke har vokst. Dette er spesielt relevant hvis restaureringen av fortennene ble utført i DMDL-tannbehandling – du kan ikke bite harde produkter med dem, gnage frø;

3) gi opp vanen med å knekke nøtter eller knekke frø, bite krutonger med utvidede tenner;

4) tygg mat sakte, spesielt hvis den er hard eller fibrøs;

5) unngå for varm eller kald mat – dette kan føre til sprekker og flising av materialet.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00