Kontraindikasjoner for kirurgiske operasjoner hos tannlegen

Tannkirurgi, som alle andre, er preget av en rekke kontraindikasjoner. Alle kontraindikasjoner er delt inn i generelle og lokale, samt absolutte og relative. Absolutte kontraindikasjoner gjør operasjonen umulig. Relative kontraindikasjoner er de sykdommene som kan påvirke operasjonsforløpet og dets endelige resultat, derfor, før du fortsetter med operasjonen, er det veldig viktig å nøye vurdere de negative faktorene. Lokale kontraindikasjoner inkluderer manglende overholdelse av reglene for munnhygiene, malocclusion, tannmobilitet. Avhengig av den spesifikke operasjonen, kan kontraindikasjoner variere.

Før hver operasjon stilles en fullstendig diagnose av pasienten, noe som gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av visse sykdommer som kan være kontraindikasjoner for operasjonen.

Tannimplantasjon er en ganske langvarig prosess som består av flere stadier. Selvfølgelig er hvert tilfelle individuelt, men i gjennomsnitt varierer prosessen med «engraftment» av implantatet fra 3 til 6 måneder; for denne perioden er en midlertidig krone plassert på den.

Kontraindikasjoner for tannimplantater.

Kontraindikasjoner for tannimplantasjon Tannimplantasjon er en av de vanligste kirurgiske operasjonene i dag, siden proteser på implantater er en av de mest pålitelige måtene å erstatte tapte tenner. Absolutte kontraindikasjoner for tannimplantasjon er sykdommer i hematopoietiske organer og blodproppforstyrrelser. Ved sykdommer i skjelettsystemet er implantasjon også kontraindisert, siden regenerering av kjevebensvevet kan bremses, noe som ikke vil tillate implantatet å «slå rot». Absolutte kontraindikasjoner inkluderer også diabetes mellitus, tuberkulose, sykdommer i det sentrale og perifere nervesystemet, immunforstyrrelser, etc.

Lokale kontraindikasjoner for tannimplantasjon kan være utilstrekkelig benvev for implantasjon, uegnet benstruktur og dårlig munnhygiene. Det finnes også en gruppe midlertidige kontraindikasjoner, hvor de viktigste er graviditet, rehabilitering etter akutte sykdommer, alkohol- eller rusavhengighet.

Kontraindikasjoner for tannkirurgi.

Kontraindikasjoner for tannbevarende operasjoner Hovedmålet med tannbevarende operasjoner er å unngå uttrekking av en syk tann, derfor i tannlegepraksis ty til slike operasjoner veldig ofte. Men i dette tilfellet har slike intervensjoner en rekke kontraindikasjoner, inkludert tannmobilitet av II og III grader, alvorlig ødeleggelse av krondelen av tannen, akutte smittsomme og kardiovaskulære sykdommer i det akutte stadiet.

Dermed er hver tannoperasjon preget av en rekke kontraindikasjoner, men ikke alle gjør det umulig!

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Meld deg på en konsultasjon

 

 

Ring eller bestill time online

Kontakt oss

Du gjør en avtale

eller

Ring oss: 940 99 933

Klinikkens åpningstider:

Man – Fre 08:00 til 20:00

Lør – Søn 10:00 til 13:00