fbpx

Tilbaketrukket tannkjøtt – årsaker og behandling.

Innen tannlegen kan resesjon i tannkjøttet betraktes som et reelt problem. Denne sykdommen har en negativ effekt på estetikken til personen, i forbindelse med dette forverres den psykologiske tilstanden til personen. Denne sykdommen oppstår når benmassen i kjeven går tapt hos en DMDL-pasient, så vel som ved alvorlig tannkjøttsykdom.

DMDL Tannlege i Kristiansand bruker en rekke kirurgiske og ikke-kirurgiske prosedyrer for å effektivt bekjempe denne sykdommen. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, foreskriver legen behandling. Når tannkjøttvevet trekker seg tilbake, frigjøres røttene til tennene, samtidig som de blir ganske sårbare, blant annet for ulike infeksjoner.

Det er vanskelig for pasienten å spise og til og med snakke, han er under konstant trussel om tanntap.

Denne sykdommen har en aldersterskel, som regel lider personer over 40 år.

Det er svært viktig å være tilstrekkelig oppmerksom på hygienen i munnhulen og spesielt tannkjøttet, fordi de beskytter og støtter tennene.

Tannkjøttresesjon, ifølge DMDL-tannleger, påvirkes av mange faktorer: infeksjoner, tannråte, andre orale sykdommer med komplikasjoner.

Det er uakseptabelt å la sykdommen utvikle seg. Det er svært viktig å søke hjelp i tidlige stadier av sykdommen. I dette tilfellet er det fortsatt mulig å bruke ikke-kirurgiske behandlingsmetoder. Med en ånd som ikke har trukket seg for mye, utfører DMDL-tannlegen en dyprensing av periodontallommen, som et resultat av at sunt tannkjøttvev vokser tilbake. Denne metoden brukes bare i det tidlige stadiet av sykdommen og i tilfelle at årsaken til sykdommen var en bakteriell infeksjon. Etter rengjøring vokser sunt og vakkert tannkjøttvev tilbake i løpet av noen måneder.

I avanserte tilfeller brukes en kirurgisk metode for å behandle sykdommen.

I tilfelle DMDL-periodontologen mener at enklere metoder ikke er effektive for et spesifikt tilfelle, velges det mest optimale alternativet for kirurgisk behandling.

Den vanligste metoden er bløtvevstransplantasjon. Legen overfører tannkjøttvev fra friske deler av munnhulen. Deretter plasseres dette vevet på et sted som er utsatt for påvirkning av bakterier, hvoretter det festes ved hjelp av suturer. Dermed gjenopprettes tannkjøttet på ganske kort tid.

Med riktig munnhygiene kan «nye» tannkjøtt vare livet ut.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023