fbpx

Tannverk ved tygging og biting.

Det er like mange grunner til smertefull tygging som det er til smertefull banking. I DMDL-tannbehandling møter våre leger jevnlig lignende plager fra pasienter. Den vanligste årsaken til at en tann ikke gjør vondt, men gjør vondt ved tygging, er at fyllingen er for høy. Det er tyggetrykket som forårsaker tannpine, fordi det ikke blir fordelt, men presser på det hovne området. Den motsatte tannen kan også bli påvirket, og når kjeven er knyttet sammen, kan det legges ekstra press på den.

Tynn, følsom emalje er også en kilde til smerte når du trykker på tannen. DMDL-tannleger i Kristiansand hevder at åpne dentintubuli kan repareres på tannlegekontoret. Ubehandlet tannråte øker ubehag og forårsaker smertefulle reaksjoner på kaffe, brus, kjeks, søtsaker og annen mat.

Ofte blir det smertefullt å trykke på tannen på grunn av tilstedeværelsen av pulpitt, periodontitt eller periodontitt. Løsning av en tann på grunn av betennelse eller hevelse i rotspissen kombinert med nervekompresjon betyr konstant smerte. Men når du tygger, er situasjonen mye verre. Ved DMDL-tannlegen i Kristiansand er de sikre på at ved avansert periodontitt er et av tegnene på granulomdannelse smerten som føles i kjeven ved trykk. Puss vil bli frigjort gjennom fistelkanalen i det myke vevet i kjeven eller kinnet.

Hvis en tann gjør vondt ved biting, kan det være et tegn på bihulebetennelse. Underkjeven er intakt. Øvre jeksler og premolarer er mest berørt.

Vertikale sprekker eller flis, eller flisete områder av fyllet vil forårsake ubehag når du tygger mat. En bitepinne er nødvendig for å bestemme området på tannen som forårsaker smerte når den trykkes og for å utelukke muligheten for et rotbrudd. Tilstedeværelsen av en krone betyr ingen problemer med å spise. Røttene under kronen er ikke tilstrekkelig renset og leget og forårsaker sterke smerter hvis matpartikler kommer dit.

Hevelser og fistler på tannkjøttet med tannabscesser kan dukke opp en stund og deretter forsvinne. Det kan også være smertefullt å tygge. For å redde en slik abscessert tann, er det nødvendig å utføre rotbehandling.

Under tygging kan tannen bli skadet under påvirkning av ekstra trykk. Manglende tenner på grunn av traumer eller ekstraksjon kan løsne tilstøtende tenner og forårsake overfunksjon. En protese av høy kvalitet kan enkelt løse dette problemet og lindre smerte ved svelging av mat.

Bestill time hos DMDL-tannleger i Kristiansand – vi hjelper deg gjerne når som helst!

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023