fbpx

Tannabscess – årsaker, symptomer, behandling.

Personer som ikke overvåker munnhygiene tilstrekkelig, er utsatt for denne sykdommen. Mikrober trenger lett gjennom defekter på overflaten av tannen (sprekker, fliser, karieshuler) inn i dens myke del – massen og formerer seg, forårsaker en inflammatorisk prosess, akkumulering av puss, hevelse i tannkjøttet. Siden nerveender er lokalisert i pulpa, er tannbetennelse svært smertefullt. Oftest utvikler prosessen seg raskt (i løpet av en dag), og i fravær av behandling truer den skade på beinvev, tap av tenner og spredning av infeksjon i kroppen.

For det meste påvirker bakterier én tann, men med en avansert sykdom kan suppurasjon spre seg til flere. Begynnelsen av en abscess er alltid merkbar, da den er ledsaget av alvorlig smerte på stedet for lesjonen. De kan redusere intensiteten en stund, men så øker de bare. Smertestillende i slike tilfeller lindrer smerte bare i kort tid, så et besøk til en DMDL-tannlege er nødvendig.

Følgende manifestasjoner av sykdommen er mest vanlige:

– smerte når du trykker på tannen, tygger;

– smerte i tannkjøttet når du trykker på det;

– bitter ettersmak;

– ubehagelig lukt fra munnhulen;

– tannkjøttet svulmer i det berørte området;

– Ansiktsasymmetri vises.

I fremtiden kan sår med purulente sekreter vises på den betente huden i tannkjøttet. Det skal bemerkes at selv fullstendig gjennombrudd av abscess og nedgang av smerte ikke betyr en vellykket slutt på sykdommen. Det er nødvendig å kontakte tannlegen på DMDL-klinikken, fordi bakteriene, som før, forblir i tannvevet, og sykdommen vil manifestere seg igjen i nær fremtid.

Den inflammatoriske prosessen i tannvevet vil ikke gå over av seg selv, og behandling hjemme er ekstremt ineffektiv og kan bare føre til spredning av infeksjon. Derfor anbefaler vi sterkt at du tar kontakt med DMDL tannklinikk ved de første symptomene på tannbetennelse. Den høye kvalifikasjonen til leger, de nyeste tannmetodene og utstyret, sikre typer anestesi gjør det mulig å løse problemet med purulent tannbetennelse på kortest mulig tid.

Behandlingsprogrammet avhenger av infeksjonens spredning, arten og årsaken til sykdommen. Oftest består det av rensing av tannkanalene og pulpa fra puss, antibakteriell terapi og tannfylling. Hvis det har oppstått en infeksjon i det myke vevet i munnhulen, kan det være nødvendig med inngripen av en kirurg, som vil fjerne infeksjonskilden samtidig som tannen bevares. For å gjøre behandlingen smertefri og behagelig for deg, bruker DMDL-leger lokal eller kombinert anestesi med importerte legemidler.

Etter medisinske manipulasjoner vil du motta detaljerte anbefalinger om tannpleie for effektiv helbredelse. Betydelig lindring vil komme i løpet av et døgn.

Våre spesialister vil også diagnostisere og eliminere tannsykdommer som forårsaket abscessen.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023