fbpx

Stadier og symptomer på karies.

Sykdommen har flere stadier av utvikling. I karies kan stadiene bestemmes av graden av endringer i det berørte harde vevet, nemlig:

1. Initial – lysne soner vises på overflaten av tennene, den såkalte demineraliseringen. Da blir brennpunktene mørkere, og teksturen blir grov;

2. Medium – det er en lesjon av dentinlaget, som ligger under emaljen. Etter hvert som det blir ødelagt, dannes det et kariest hulrom, som føles godt av pasienten;

3. Dyp – betennelse og ødeleggelse går utover dentinet og forårsaker ulike komplikasjoner. Behandling av dyp karies er en kompleks og kompleks prosess, og noen ganger kan det ta flere besøk til legen for terapi.

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Ved karies er symptomene nesten usynlige, spesielt hvis de utvikler seg i interdentalrommet. Bare i det siste stadiet, som er ledsaget av akutt smerte, kan en person vite at tennene hans ikke er sunne. Hvis karies hos voksne er av treg kronisk natur, utvikler denne patologien seg ekstremt aktivt hos barn, noe som fører til rask ødeleggelse av melketenner. Derfor er forebyggende undersøkelser en viktig betingelse for et vakkert og sunt smil i alle aldre.

Fjerning av karies utføres utelukkende i klinikken, av sertifiserte tannleger. Avhengig av sykdomsstadiet kan terapeutiske tiltak foregå under generell anestesi. Utidig kurert karies fører til dannelse av pulpitt (betennelse i pulpa, nerver og blodårer i rotkanalene), noe som øker pasientens lidelsesnivå og gjør risikoen for tanntap spesielt høy.

Kariesbehandling utføres ved bruk av spesielt tannlegeutstyr, instrumenter og sertifiserte materialer. Vår DMDL-klinikk bruker ulike avanserte terapimetoder og har en egen diagnostisk avdeling, som lar deg raskt utføre nødvendige terapeutiske tiltak.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023