fbpx

Stadier av datatomografi.

Computertomografi av kjeven utføres i retning av en tannlege. Prosedyren tar noen minutter og krever ikke spesiell forberedelse av pasienten. Men før du starter en CT-skanning, er det nødvendig å fjerne alle smykker som kjeder, øredobber, belter. Hvis pasienten har bukseseler installert, er prosedyren ikke kontraindisert, men det er risiko for at kvaliteten på det tredimensjonale bildet blir dårligere og det vil være vanskeligere for en spesialist å analysere tilstanden til tennene.

Computertomografi utføres i et spesialutstyrt rom. Pasienten settes på en spesiell vest med blylag for å beskytte de indre organene mot unødvendig stråling. Om nødvendig kan et tredimensjonalt bilde tas etter intravenøs administrering av et kontrastmiddel.

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Pasientens hode er plassert i en spesiell nisje av enheten, hvor den er festet i de temporale og frontale regionene, og hendene er plassert på rekkverkene. Etter å ha satt systemet i drift, begynner en sensor å rotere rundt hodet, som skaper et tredimensjonalt bilde av det dentoalveolære systemet og overfører det til datamaskinen. I én revolusjon kan den ta rundt 200 høyoppløselige bilder, som ved å kompilere skaper et tredimensjonalt bilde.

Etter starten av prosedyren må pasienten forbli stille i 15-20 sekunder. Legen forlater kontoret og observerer prosessen gjennom et spesielt visningsvindu. Deretter behandler datamaskinen informasjonen som mottas i flere minutter, og dataene dekrypteres, noe som blir grunnlaget for diagnostiske tiltak.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023