fbpx

Sprekk i en tann.

En sprukket tann er en vanlig årsak til å besøke en tannklinikk.

Vi bestemmer typen sprekk etter symptomer.

1. Mikrosprekker kan sees på emaljen i godt lys som en «edderkopplinje». Det er ikke verdt å få panikk. Du kan løse problemet med remineralisering og kalsium fra førstehjelpsutstyret.

2. Noen ganger bekymret for økt følsomhet for ytre stimuli. Kanskje årsaken er en vertikal eller skrå sprekk som skadet dentinet. Behandlingsmetoden avhenger av bruddets dybde og plassering (ved roten eller på toppen av den koronale delen).

3. Det er en skarp / verkende smerte under tygging. Mest sannsynlig har bruddet penetrert til massen. Avhengig av graden av skade kan det være nødvendig med terapeutisk behandling med montering av finer eller krone.

4. Sprekken er pigmentert, defekten er synlig. Den overfladiske sprekken har ennå ikke rørt dentinen, men ødelegger smilets estetikk (over tid ble den flekkete av mat og drikke, ble synlig for det blotte øye). Problemet er eliminert ved kunstnerisk restaurering eller installasjon av en finer.

Hva skal jeg gjøre hvis en tann er sprukket? Metoder for restaurering av sprekker.

I tannlegepraksis brukes ulike metoder for å behandle sprekker i tennene, alt avhenger av det kliniske bildet.

1. Sliping, polering.

Behandling av en overflatemikrosprekke utføres ved å slipe den, etterfulgt av påføring av en fluorholdig lakk og polering.

2. Remineralisering.

Legen påfører en spesiell sammensetning på overflaten av den problematiske enheten for å mette hardt vev med kalsium, fluor og fosfor. Remineraliseringsprosedyren styrker emaljen, gjenoppretter strukturen og reduserer følsomheten for irriterende stoffer. For å opprettholde resultatet anbefales remineraliseringsprosedyren å gjentas hver sjette måned.

3. Kunstnerisk restaurering.

Tannlege-terapeuten påfører lag-for-lag fotopolymerfyllingsmateriale på den sprukne tannen, etterfulgt av sliping og polering for å gi overflaten en naturlig glans. Direkte restaurering lar deg eliminere emaljesprekker i ett besøk til klinikken.

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023