fbpx

Sliping av tenner – årsaker og hvordan kjempe?

Ubevisst sammenbiting av tennene, så vel som utseendet til sliping, kalles bruksisme på medisinsk språk. Hva er en dårlig vane eller et signal som advarer om forekomsten av sykdommer? Bruxisme utgjør ingen dødelig fare, ifølge DMDL-tannleger, men kan gi alvorlige plager. Tyggebevegelser, karakteristiske for dette fenomenet, kan vanligvis ses under søvn, noe som forårsaker stor belastning på kjeveleddet. Som et resultat blir emaljen skadet, tennene slites og løsner. Dessuten påvirker tannskjæring en persons ledd, muskler og nervesystem negativt og forstyrrer andres normale søvn.

Med en slik patologi er det ganske vanskelig å fastslå årsakene som påvirket forekomsten av sykdommen, derfor er fullstendig eliminering av symptomene på bruxisme også problematisk, men fortsatt mulig. Den viktigste oppgaven i behandlingen av tanngnissing er å slappe av tyggemusklene, leser tannlegene på DMDL-klinikken. Barn kan ofte bli kvitt denne sykdommen på egenhånd, men voksne bør ta dette problemet på alvor. Hvis sykdommen oppdages i de tidlige stadiene, vil behandlingen være så vellykket som mulig. En DMDL-pasient som lider av bruksisme må slutte å bite og gni tenner under følelsesmessig stress og ta full kontroll over tyggebevegelsene sine. Psykoterapi har en veldig positiv effekt på behandling av patologi, med dens hjelp kan du lære å overvinne daglige vanskeligheter, i det minste forårsake skade på nervesystemet. For å bringe din følelsesmessige tilstand i orden, kan du gå turer før du legger deg, lese og lytte til musikk som fremmer avslapning.

Metodene for økt effektivitet inkluderer bruk av spesielle dråper som forhindrer slitasje på tannemalje og velges individuelt for hver pasient. Du kan også bruke en spesiell plastskinne – et overlegg på tennene som hindrer at de blir tynne. Slike enheter bidrar til å redusere muskelaktivitet under søvn. Med bruksisme er det også veldig effektivt å bruke retraktorer i underkjeven. Slike enheter er to puter med fjærer på tennene. Oftest brukes retraktorer for å eliminere snorking, men de kan takle en slik patologi godt. Takket være tilpasningen er tungen og kjeven i utvidet form, noe som bidrar til lettere pust. Botox brukes ofte i behandlingen av DMDL-tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023