fbpx

Skade av alkohol for tennene dine.

Å drikke alkohol skader hele menneskekroppen, og tenner er intet unntak. Men mange mennesker vet rett og slett ikke hvordan alkohol påvirker tennene deres, og vet ikke engang hvor mye alkohol skader dem.

Alkohol er dårlig for tennene, vil enhver DMDL-tannlege i Kristiansand fortelle deg. Siden alkohol vasker kalsium fra kroppen, med regelmessig bruk, blir tennene sprø, begynner å smuldre, og det oppstår sprekker på emaljen. I tillegg vasker alkohol ut vitaminer, sink, jern og mineralsalter fra kroppen, som er stoffer som er livsnødvendige for tenner og tannkjøtt.

Vin har en negativ effekt på fargen på emaljen – syrene og de kunstige fargestoffene i den korroderer bokstavelig talt emaljen og endrer fargen. Det er en tro blant noen vinelskere at et stykke ost spist etter et glass av denne drinken sparer emaljen fra flekker – ingenting mer enn en myte. Ingen ost kan redde tannemaljen fra vinsyre.

Og ulike alkoholfattige drikker som inneholder for mye sukker og syntetiske fargestoffer er spesielt farlige for tennene. De spiser bokstavelig talt bort emaljen og fører veldig raskt til karies, ifølge DMDL-tannleger.

De lider av alkohol og tannkjøtt – de blir betent, blør og kan ikke lenger være en pålitelig støtte for tennene, som igjen løsner til det faller ut.

Som du kan se, påvirker ikke alkohol tennene på den beste måten, så den beste løsningen ville være å nekte bruken, eller i det minste å velge drikker som er mindre skadelige – for eksempel er det bedre å utelukke cocktailer med lavt alkoholinnhold og vin fra menyen i det hele tatt.

Forresten, til tross for den utbredte myten, som DMDL-tannleger sier, når de slett ikke er skadelige for tennene. Nivået av surhet i den er lavere enn i eplejuice. Så du kan trygt fortynne din favorittwhisky med denne kullsyredrikken. Enestående for å redde et smil!

Uansett anbefaler vi at du regelmessig besøker DMDL tannlegen i Kristiansand for å diagnostisere tennene dine og holde dem friske.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023