fbpx

Metoder for forsterkning og restaurering av tenner.

Tannforstørrelse er en faktisk tjeneste innen odontologi, og DMDL-klinikken i Kristiansand blir ofte oppsøkt med en slik forespørsel. I løpet av livet blir tenner ødelagt av en eller annen grunn og må restaureres. DMDL-tannleger har et helt arsenal av verktøy for å effektivt gjenopprette estetikken og funksjonaliteten til tennene. Oppskalering er en av de populære tilnærmingene. Det er flere forsterkningsteknikker, som hver har sine egne egenskaper, indikasjoner og kontraindikasjoner.

Tannforstørrelse med komposittmaterialer.

Som regel brukes komposittrestaurering til fortenner. Materialer får hardhet på grunn av lett handling. Det vil si at DMDL-spesialisten har nok tid til å utføre restaureringen nøye for maksimalt estetisk resultat. Hvis du følger teknologien og bruker materialer av høy kvalitet, vil forbindelsen mellom kompositten og tannen ikke bare være umerkelig, men også ekstremt sterk. I gjennomsnitt har en slik restaurering en levetid på rundt syv til ti år, hvoretter fyllingen må skiftes ut.

Forlengelse kan også gjøres ved hjelp av pinner. Støttestiften festes i rotkanalen, hvoretter tetningen installeres. Dette designet vil være sterkere.

Restaurering av tenner med tapper.

Denne restaureringen brukes til å gjenopprette tyggetenner. Hvis krondelen er skadet, kan den fylles med et komposittmateriale eller en mer moderne og effektiv metode – ved hjelp av tanninnlegg. Slike tapper tilhører seksjonen av mikroproteser og er laget av avstøpninger i et tannlaboratorium. Tabs kan være kompositt eller bestå av zirkoniumdioksid og andre materialer. DMDL-tannleger vil hjelpe med valget.

Restaurering med kroner.

Metoden er egnet for å gjenopprette tenner i alle deler av raden. En krone er installert når det ikke er mulighet for restaurering med en fylling eller flik. For eksempel, hvis bare roten gjenstår fra tannen, er den sunn og sterk, det er ingen ødeleggelse under tannkjøttets nivå. Kroner lages også av avstøpninger i laboratoriet.

Materialet kan være forskjellig – fra billig metallkeramikk til høyteknologiske og dyre alternativer – keramikk, zirkoniumdioksid. Valget av hovedmaterialet til protesen avhenger av flere faktorer, inkludert plasseringen av tannen som gjenopprettes. For å tygge tenner er metallkeramikk perfekt, mens det i frontalområdet er bedre å bruke zirkonium eller keramikk av estetiske årsaker. Kronen kan installeres på den ikoniske fanen eller den originale tannstubben. Beslutningen tas avhengig av tilstanden til det gjenværende faste vevet.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023