fbpx

Invisalign munnbeskyttere.

DMDL-tannleger i Kristiansand får jevnlig spørsmål om tannbeskyttere. Invisiline munnbeskyttere er en moderne metode for å rette tenner hos barn og unge uten tannregulering og plater, «transparent tannregulering». Behandling av vår DMDL-tannbehandling utføres ved hjelp av en serie praktisk talt usynlige, individuelt laget plasthetter (aligners):

– det er ingen tannregulering på tennene,

– ingen metall (viktig for allergikere),

det er ingen mikrotraumer i slimhinnen i munnhulen,

– ingen tannstein,

– Praktisk hygiene: hetten fjernes enkelt mens du pusser tennene.

I hvilken alder kan aligners korrigere et bitt?

Fra 6-7 år. Dette er perioden med tidlig variabelt bitt (de første jeksler og fortenner må kuttes). Problemer i denne alderen: tenner sammen, innsnevring av kjever, mangel på plass for utbrudd av permanente tenner. For å løse disse problemene bruker kjeveortopeder en spesiell linje med Invisalign First aligners. Denne serien med aligners er egnet for pasienter under 18 år.

DMDL-tannleger anbefaler at barnet bruker gjennomsiktige munnbeskyttere på tennene, og bytter dem til nye i henhold til timeplanen. Hvert påfølgende munnstykke er 1 trinn mer «riktig» enn ekte tenner. Barnet setter på en ny munnbeskyttelse, tennene tilpasser seg den nye formen. Og slik skjer det trinn for trinn med hver endring av aligner til en ny – frem til resultatet.

Under behandlingen brukes spesielle faste elementer for å styrke aligners – klistremerker på emaljen til tennene. De ser ut som gjennomsiktige dråper på tennene. På disse punktene er det en kraft for å snu eller vippe tannen.

Aligners fungerer samtidig på alle overflater av tennene – både utvendig og innvendig. Mens mange av teknikerne – separat eller eksternt (eksterne seler), eller fra innsiden (linguale tannregulering, enheter på himmelen).

Knapper, miniskruer, trekk brukes på aligners for å behandle et bitt med høy kompleksitetsfaktor (som i tradisjonell kjeveortopedi).

Aligners opprettholder absolutt posisjonen til riktige tenner og fungerer bare med ikke-ideelle områder – uønsket fremspring av tenner eller deres tilbøyelighet er utelukket (dette skjer noen ganger under behandling med tannregulering og plater). Dette vil aldri skje, fordi den ytre konturen til selve aligneren ikke lar tannen stikke ut over grensen.

Munnbeskyttere skiftes til nye en gang i uken eller en gang hver 2. uke – av pasienten selv. Hver lue har en brukstidsindikator. Dette er det blå merket på baksiden av aligneren som skjuler seg bak kinnene. I begynnelsen av behandlingen er indikatoren blå; etter 1-2 uker misfarges fargeetiketten – dette er et signal om å bytte aligner til den neste. Hver aligner er nummerert, noe som gjør det umulig å bli forvirret når du bruker den. Derfor er det lett for foreldre å kontrollere perioden og rekkefølgen av bruk. Hvis aligneren går tapt, inkluderer DMDL tannbehandlingsprogrammet en rask utskifting av munnstykket med et nytt.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023