fbpx

Implantater – fordeler og ulemper.

Implantasjon nyter fortjent popularitet. Kunstige tenner ser ut og fungerer som ekte tenner. Det er tusenvis av artikler om dette emnet på Internett. Millioner av pasienter har allerede plassert implantater og erfart alle fordelene deres på seg selv.

Imidlertid tror mange pasienter fortsatt på feil. På grunn av frykt er de redde for å bruke den mest progressive metoden for å gjenopprette tapte tenner, så de bruker avtagbare eller brolignende proteser. Vår oppgave er å synliggjøre både fordeler og ulemper med teknologien slik at hver enkelt pasient kan ta en informert beslutning.

Til tross for den relativt korte kliniske historien (50 år), er implantasjon en godt studert prosess. Den høye prosentandelen av implantater fra ledende produsenter (99%) og enstemmighet i pasientanmeldelser om den fullstendige identiteten til den restaurerte tannen med den naturlige snakker trygt om suksessen til denne teknologien.

Pasienter, på grunn av uvitenhet, er redde for implantasjon, som enhver operasjon, og spørsmålet blir ofte hørt på forum, er tannimplantasjon farlig? Vi har oppsummert fordeler og ulemper med denne behandlingen i en tabell. For å prøve å være objektive i bildet for og mot, prøvde vi å fortelle om manglene. Imidlertid er de nevnte ulempene den svake siden av implantasjonen med tanke på kvaliteten på tannrestaurering eller bevaring av pasientens helse.

Fordeler.

1. Det ytre utseendet til implantatet vil ikke skille seg fra en naturlig tann. Estetisk effekt – 100%.

2. Implantatet fungerer som en sunn tann, og forhindrer atrofi av beinvev.

3. Installasjon av implantatet berører ikke nabotennene.

4. Implantasjon lar deg installere en protese selv i fravær av alle tenner.

5. Implantatet stimulerer veksten av beinvev og tannkjøtt, og bevarer dermed ikke bare smilets skjønnhet, men også ansiktsformen.

6. Levetiden til implantater beregnes i titalls år.

7. Implantater krever ikke spesiell pleie.

8. Fravær av tilvenningsproblemer og talediksjon, som ved proteser.

Ulemper

1. Relativt høye kostnader ved implantasjon.

2. Behandlingens varighet.

3. En rekke kontraindikasjoner gjør implantasjon utilgjengelig for noen pasienter.

Når vi snakker om fordeler og ulemper med tannimplantologi, bør vi separat nevne kontraindikasjoner på grunn av både kirurgisk inngrep og risikoen for implantatavvisning. Disse inkluderer alvorlige sykdommer i det kardiovaskulære og nervesystemet, diabetes, onkologi, patologier i immunsystemet. I dette tilfellet er et berettiget alternativ til tannimplantater klassiske proteser.

Tannleger anbefaler ikke denne typen behandling til unge mennesker, da prosessene med benvevsdannelse slutter først ved 22-årsalderen. Finer og kroner i dette tilfellet vil være et midlertidig alternativ.

Mange, som reflekterer over temaet «Fordeler og ulemper med tannimplantater», understreker smerten ved operasjonen. Operasjonen utføres i narkose, en injeksjon med smertestillende er det eneste øyeblikket du må lide. En annen ting er den psykologiske oppfatningen av prosedyren. Hvis du får panikk ved synet av blod, er operasjonen mulig under generell anestesi. Dette krever ikke bare en undersøkelse av kroppen din, men også en leges tillatelse for denne typen spesialisering, inkludert tilgjengeligheten av et spesialkontor og ekstra personale.

Separat, om kostnadene ved implantasjon: i spørsmålet om fordeler og ulemper med tannimplantater, snakker de ofte om den høye prisen på behandling. Hvis du vurderer implantasjon på lang sikt, vil utgiftene dine være en investering i helsen til andre tenner og kroppens tilstand som helhet. Og et vakkert smil er verdt mye!

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023