fbpx

Ikke-mikrobiell skade på emalje og dentin.

Ikke-mikrobiell skade på emalje og dentin. Den viktigste årsaken forbundet med tannskade og tap er karies. Men i tillegg til dette kan tannemalje og dentin påvirkes av andre like snikende sykdommer. De kan være av forskjellig opprinnelse: ervervet, genetisk, medfødt.

Fluorose – refererer til kroniske sykdommer assosiert med et for stort overskudd av fluorholdige elementer i drikkevann. Som et resultat blir tannen skjør, dens mineralisering forstyrres, betydelige defekter vises. Behandlingen er rettet mot å gjenopprette normal balanse i kroppens arbeid og fjerne defekter fra tannsettet.

Emaljehypoplasi. Det kan være medfødt eller ervervet. En person er allerede født med medfødt hypoplasi. Ervervet oppstår med rakitt, siden sykdommen i seg selv er forbundet med et brudd på mineraliseringen av beinvev i hele kroppen som helhet. Feil mineralisering forårsaker ikke smerte. Behandling er rettet mot å bekjempe rakitt.

Emaljehyperestesi. Det manifesterer seg i overfølsomheten til tennene til enhver påvirkning på dem: varm, kald, søt, salt mat. Samtidig er det ingen visuelle tegn på emaljefeil. Midler som inneholder fluorelementer er foreskrevet for forebyggende og terapeutiske formål. Hvis denne behandlingsmetoden forblir effektiv, anbefales det å beskytte tennene med kroner.

Økt tannslitasje. Det kan være flere faktorer som påvirker en slik prosess: feil bitt, forstyrrelse av utvekslingsprosesser, ekstern aggressiv påvirkning. Behandling bør være kompleks og rettidig, noe som gjør det mulig å fjerne bruddet.

Kileformet defekt. Inntil nå har arten av forekomsten av denne sykdommen ikke blitt avslørt. Det antas at de uttalte defektene er forbundet med brudd på metabolske prosesser i emalje og dentin. Det er preget av de samme manifestasjonene som karies, men overflaten av defekten forblir hard og glatt. Det behandles ved forsegling.

Kjemisk nekrose. Slike sykdommer er utsatt for mennesker som jobber i skadelige næringer, der aerosolpartikler av kjemikalier legger seg i munnhulen, og ødelegger dermed tannemalje og dentin. Manifestasjoner av sykdommen består i økt følsomhet for mat og drikke, og senere oppstår smerte. Det er ingen vesentlige mangler ved utvendig kontroll. I en forsømt tilstand begynner gradvis slitasje av tenner. Behandling bør være rettet mot å minimere kontakt med skadelige stoffer, bruk av spesielle medisinske og forebyggende midler.

For å unngå slike tilfeller knyttet til det estetiske utseendet og helsen til tennene, er konstant forebygging og regelmessige besøk til tannlegen (2 ganger i året) nødvendig.

I tillegg er det svært viktig å nøye overvåke ernæring og introdusere høykvalitetsprodukter i det daglige kostholdet. I dag har de fleste tatt i bruk en munnskylling, som etter en tannbørste har blitt et av de mest populære midlene for hygieniske prosedyrer i munnhulen.

De færreste er ikke kjent med at dårlig munnhelse kan føre til osteoporose og hjerte- og karsykdommer. Folk hvis tenner er i en beklagelig tilstand er mye mer utsatt for halssykdommer, som angina, samt sykdommer i tarm- og magesystemet.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023