fbpx

Hvordan velge munnvann?

Mange vet at munnhygiene er en obligatorisk prosedyre for hver person. Men ofte pusser vi bare tennene uten å tenke på resten av munnen. Skadelige bakterier samler seg på slimhinnen i tannkjøttet, tungen og mellomrom, og provoserer utviklingen av ulike sykdommer. Skylleløsningen lar deg trenge inn på vanskelig tilgjengelige steder, slik at du kan oppnå ønsket resultat. Derfor, i tillegg til å pusse tennene, er det nødvendig å inkludere bruk av munnvann i din daglige pleie.

Typer skyllemidler

Munnvann faller inn i to kategorier: helbredende og profylaktisk. Det er nødvendig å forstå hva dette eller det produktet er ment for. Hvordan er de forskjellige?

1. Den første typen skyllevæske har en helbredende effekt. Den inneholder antiseptiske stoffer (triklosan, klorheksidin, benzydamin) og hjelper til med å løse komplekse tannproblemer. Den har anti-karies, anti-inflammatorisk, antimikrobiell funksjon. For daglig pleie er terapeutiske midler ikke egnet, fordi med analfabet bruk kan mikrofloraen bli forstyrret. Dette kan føre til tap av følelse og smak og en ubehagelig lukt så snart du slutter å bruke skyllemiddel. Hvis du trenger å bruke et hygieneprodukt hver dag, er profylaktiske produkter som utfører funksjonen som overflaterengjøring perfekte.

2. Profylaktiske skyllinger anbefales av eksperter for permanent bruk. De inneholder plantekomponenter som gunstig påvirker tennene og tannkjøttet. Hvis du trenger å styrke tannoverflaten, bruk munnvann for sensitive tenner med fluor. De styrker emaljen, bidrar til å redusere bakterievekst og forhindrer plakkdannelse.

Anbefalinger for bruk.

1. Bruk dette produktet 2-3 ganger om dagen. 2. Eksperter anbefaler å bruke det umiddelbart etter tannpuss, skyll munnen i minst 20 sekunder, men ikke mer enn ett minutt.

3. Innen en halv time er det nødvendig å slutte å spise mat og vann for maksimal eksponering for antibakterielle stoffer.

4. Ingen grunn til å svelge produktet. En gang i magen irriterer løsningen overflaten av spiserøret.

5. En fluorvæske er best for kariesbeskyttelse.

6. En blekende munnvann som inneholder essensielle oljer vil bidra til å holde smilet ditt hvitt i lang tid.

7. Hvis hygieneproduktet inneholder medisinske komponenter, bør det kun brukes etter anbefaling fra en lege og ikke mer enn to uker på rad. Deretter må du bytte til en profylaktisk løsning, fordi det er en mulighet for dysbakteriose.

8. For daglig pleie er en urtebasert skylling som forhindrer betennelse egnet.

9. Alkoholholdige væsker skal ikke brukes av sjåfører og små barn.

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023