fbpx

Hvordan unngå tannlegeskrekk? Tilpasningsbesøk hos tannlegen til DMDL.

Tannlegeskrekk, en av sykdommene som oppstår som følge av et barns psykiske traumer under det første besøket til tannlegen. Nesten 80 % av alle mennesker opplever ubehag ved et tannlegebesøk. Men dette problemet står oftest overfor barn og umodne pasienter med DMDL-tannbehandling. For å gjøre det første besøket til tannlegen lettere for barnet, er det verdt å forberede det. Det er nødvendig å fortelle om det faktum at vi kommer til legen, for eksempel for å telle tennene og se hvor godt vi pusser tennene hjemme. Samtidig er det viktig å huske på at tilstanden til foreldrene under samværet også påvirker barnet. Prøv derfor å snakke med DMDL-tannlegen i Kristiansan før besøket og diskuter mulige nyanser som vil påvirke barnets oppfatning. For eksempel kan et barn ta med en favorittleke og besøke den. Denne leken kan «reise» inn i tannbehandlingens verden og gjøre det første besøket mer behagelig. Advar spesielt legen før besøket om at barnet kan eller har blitt skremt, for ikke å utløse negative minner.

Under et besøk hos DMDL tannlegen blir vi kjent med tannlegekontoret gjennom spill og sjekker hverandres tenner. Ved å bruke modellen som eksempel behandler vi tennene, på en leken måte gjennomfører vi en undersøkelse av barnet og favorittleken hans. Noen ganger tar vi en felles selfie og pusser tennene sammen, vi lærer å gjøre det riktig. Etter besøket snakker vi med foreldrene for å diskutere detaljene om tilstanden til barnets tenner og munnhule. Det er ikke kjent om ett tilpasningsbesøk vil fungere eller ikke, noen ganger trengs flere, alt avhenger av egenskapene til barnet. Men i alle fall vil tannbehandling bli lettere i fremtiden, spesielt hvis barnet allerede er kjent med tannlegen.

Kontroll av kvaliteten på tannpuss ved et tilpasningsbesøk.

Til dette bruker vi spesielle løsninger eller piller, som etter skylling gir en bestemt rosa eller lilla farge på tennene. Så du kan sjekke om barnet pusset tennene godt eller ikke. Dette gjør vi under tilpasningsbesøket og anbefaler å gjøre det flere ganger hjemme.

Under besøket og hjemme kan du spille følgende spill: forme en tann av plastelina, pusse tennene på favorittleken din, sjekke hjemme om leken allerede har pusset tennene eller ikke, lage en rensekalender eller ta den fra oss og fyll den ut, kjøp en børste som lyser den tiden du trenger å pusse tennene. Hvis du allerede er en voksen pasient, så fjerner vi all frykt ved første besøk – vi har ingen smerter og høy kvalitet!

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023