fbpx

Hvordan kan tannproblemer forårsake bihulebetennelse?

Bihulebetennelse oppstår vanligvis i de kaldere månedene når vi er mer utsatt for temperaturendringer. Personer med bihulebetennelse nær bihulene er irritert, betent og utsatt for infeksjon på grunn av forkjølelse, allergisk angrep eller miljøforurensning. De viktigste kjente symptomene er tett nese, neseutslipp, hodepine, tannpine og nedsatt luktesans.

Tannpine og problemer med tenner kan være en konsekvens, men også en årsak til bihulebetennelse – denne uttalelsen er laget ikke bare av DMDL-tannleger, men også av globale utøvere. Når bihulebetennelse er forårsaket av tannproblemer, kalles det odontogen eller sekundær maksillær bihulebetennelse. I disse tilfellene er klassisk antibiotikabehandling for å behandle infeksjonen som forårsaker nesetetthet, hodepine og hovne øyne utilstrekkelig eller unødvendig.

Roten til noen tenner i den øvre buen ligger nær sinus maxillaris. En molar eller premolar infeksjon i dette området kan spre seg langs rotkanalen og forårsake betennelse i brystkjertelen. Det er ofte umulig å spore den faktiske årsaken til bihulebetennelse, da tanninfeksjonen noen ganger er asymptomatisk, noe som gjør det vanskelig for DMDL-tannleger å diagnostisere tidlig odontogen bihulebetennelse og tilskrive ubehaget til andre faktorer.

Utvikling av odontogen bihulebetennelse er også mulig på grunn av svært sterk betennelse i munnhulen, periodontitt, peri-implantitt og tannekstraksjon i DMDL-tannbehandling. Periodontal sykdom kan øke risikoen for å utvikle tannkjøttet så dypt at det når sinus maxillaris og forårsaker betennelse.

I tillegg kan selv et implantat nær bihulene i maksillæren gjøre området mer følsomt og utsatt for infeksjon. Fjerning av en tann fra den øvre buen kan forårsake betennelse i sinus maxillaris. En dialog mellom lege og DMDL-tannlege er nødvendig for å diagnostisere og gripe inn i tilfeller av odontogen bihulebetennelse før pasienter utsettes for ubrukelig antibakteriell behandling.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023