fbpx

Hvordan fungerer en retainer/holder og hvorfor trengs den?

Retainer/Tannholdereer tannstrukturer som sikrer fiksering av tennene i riktig posisjon og forhindrer forskyvning av dem. Tannholdere i DMDL-tannbehandling installeres umiddelbart etter fjerning av tannskinner. Dette er et nødvendig stadium av kjeveortopedisk behandling, fordi etter et kurs med bruk av tannregulering og fjerning av dem, kan tannelementer gå tilbake til sin opprinnelige, anatomisk ukorrekte posisjon. Installasjon av retensjonsstrukturer lar deg holde tannraden inntil leddbånd og benvev rundt røttene til tennene endelig er dannet.

Retainer/Holdere for tannjustering har en intensiv effekt på tennene, og «skyver» dem i riktig retning. Dette skjer enten på grunn av trekkraften til metallbuen, som er festet av DMDL-spesialister til tannraden, eller ved hjelp av stiv holding i ønsket posisjon. Når det gjelder en hette, gjentar den geometrien til tannraden så nøyaktig som mulig, passer tett til den og fester den sikkert.

I seg selv er ikke retensjonsstrukturen i stand til å forskyve tannen vesentlig. Men enheten kan holde tannelementet i riktig posisjon. Derfor bæres den inntil leddbåndene i tennene endelig er styrket.

Retainer/Holderen bør plasseres av en kjeveortoped ved DMDL odontologi i Kristiansand, som tar seg av behandling av malokklusjon.

Det er ingen eksakt betegnelse for bruk av otrodontiske systemer. I hvert tilfelle bestemmes tilpasningsperioden av legen. Varigheten avhenger av konstruksjonen som brukes og kompleksiteten til tannpatologien.

Som regel bæres holdere og munnbeskyttere «to vilkår» for bruk av tannregulering. Men i noen tilfeller kan legen anbefale at pasienten bruker avtakbare munnbeskyttere for livet. Tilstanden til beinvevet og pasientens alder kan påvirke varigheten av bruken av enheten.

Bevegelsen av tenner fortsetter gjennom livet med ulik intensitet hos forskjellige mennesker. Det er grunnen til at noen må bruke en holder i mange år.

En viktig funksjon av kjeveortopedisk systemer i DMDL-tannbehandling er at de er installert med visse sensorer. Enheten signaliserer eieren at tannen har begynt å forskyve seg i forhold til tannrekka. I dette tilfellet flasser holderen av, buen presses løst mot tennene, og munnstykket er problematisk å installere

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023