fbpx

Hvor lenge slår et tannimplantat rot og hva bør man huske på?

Implantasjon av tenner i DMDL-tannbehandling er ikke den enkleste operasjonen, så mange pasienter stiller ganske rimelige spørsmål – slår tannimplantater alltid rot, plutselig bortkastet penger og tid? Generelt er konsekvensene av implantasjon i dag redusert til et minimum, spesielt vanskelig – for eksempel avvisning.

Implantatoverlevelse, som verdens implantologer forsikrer, forekommer i 98-99 % av alle tilfellene. Og avvisning oppstår hovedsakelig på grunn av dårlig forberedelse til implantasjon, noe som ikke skjer i DMDL-tannbehandling. Det bør huskes at tannimplantasjon er en ekstremt ansvarlig prosedyre. For at alt skal gå knirkefritt, må du velge en svært profesjonell lege, og pasienten selv kan ikke behandles lett. Tross alt kan manglende overholdelse av disse to reglene føre til ubehagelige konsekvenser. Men om alt i orden.

Hvor mange tenner slår implantatet rot? Det bør alltid huskes at betingelsene for osseointegrasjon (dette er prosessen med engraftment eller fusjon av kjevebenet med et implantat) avhenger både av tannlegen og ansvaret til personen selv, og av kvalitetsegenskapene til de valgte modellene. La oss se nærmere på dem.

1. Modellens form.

Verdens praksis har vist at modeller som har en rotlignende og sylindrisk form, lik anatomien til naturlige tannrøtter, slår rot mest vellykket. Men utdaterte disk- eller plateimplantater forårsaker mange vanskeligheter for pasienter på grunn av den komplekse prosedyren for fiksering i kjevebenet, som er assosiert med et høyt nivå av traumer.

2. Lengde på modellen.

Det skal understrekes her at det er viktig å bestemme denne parameteren på stadiet av behandlingsplanlegging og, basert på den, velge det optimale alternativet for det kliniske tilfellet.

Blant tannimplantater har de med rent titan høyest overlevelsesrater, dvs. den er fullstendig biokompatibel med kroppen vår. Vanligvis brukes dette materialet av premiummerker, hvis pris er veldig høy. Men legene ved DMDL tannlegesenter i Kristiansand rådfører seg gjerne og hjelper til med implantasjon også i dette tilfellet.

I dag har nesten alle implantatsystemer en ru overflate. Det er nødvendig for beinvevsceller å bokstavelig talt vokse inn i implantatets kropp. Men «ruhet» oppnås på ulike måter, noe som fortjener en egen artikkel på DMDL-klinikkens nettside.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023