fbpx

Hvit diett!

The White Diet er designet for å beskytte tannemaljen mot flekker etter bleking på tannlegekontoret. Selv en godt utført blekingsprosedyre er ikke sporløst for emaljen, og i noen tid vil den være spesielt utsatt for fargestoffer og irriterende stoffer. Hvis du ignorerer anbefalingene, vil tid og penger være bortkastet. Dessuten kan emalje som har blitt raffinert på grunn av rengjøring bli skadet, og du må ikke tenke på bleking, men på tannbehandling. Kostholdet inkluderer kun produkter uten fargestoffer, enten det er kunstig eller naturlig.

Minste totale varighet av en hvit eller fargeløs diett er 5 dager. Men for at emaljen skal komme seg godt og blekeeffekten skal vare lenger, bør du begrense deg til en uke.

Selvfølgelig er det vanskelig å forestille seg en måned uten te eller kaffe. Selv grønn te vil bli forbudt. Vanen med å drikke tonic drinker er for inngrodd hos mange.

Du må fortsatt strengt tatt unngå varm og kald mat, noe som heller ikke er lett. Men tynn emalje tåler temperaturendringer. Komforten vil være at nærmere midten av dietten kan du tillate små avslappinger. Men bare små.

De tre første dagene er vanligvis de vanskeligste, når det er nødvendig å avstå fra alt som er forbudt av den hvite dietten. Det er ønskelig å holde ut lenger, men hvis du ikke tåler det i det hele tatt, kan du på den fjerde dagen drikke litt varm te eller kaffe gjennom et sugerør. Drikken bør ikke være sterkt brygget. Etter slike avvik fra reglene, må du pusse tennene umiddelbart. Reduksjonene gjelder fargen på maten, men ikke temperaturen. Varm suppe eller vann fra kjøleskapet vil forårsake skade.

Hva kan du drikke etter tannbleking?

Du kan drikke vann og melk. Kefir og yoghurt kan legges til kostholdet i 3-4 dager. Og bare hvis de er uten fargestoffer, spesielt bær- eller fruktfarger. Drikken skal ikke være kald eller varm. Det er strengt forbudt å drikke kaffe og te. Forbudet mot kaffe og te strekker seg i 14-20 dager.

Nyttige råd: Et stort problem for en person som er vant til å drikke tonic drinker om morgenen og hele dagen, vil være å gi opp kaffe og te. Hvis tørsten blir uutholdelig, kan du drikke en liten mengde drikke gjennom et sugerør, men ikke tidligere enn 4-5 dager etter prosedyren. Ikke misbruk tillatelsen. Drikken skal ikke være sterk, og etter å ha tatt den bør du umiddelbart pusse tennene. Det er veldig viktig at avviket fra det strenge drikkeregimet bare gjelder selve drinkene, men ikke temperaturen. Kaffe te bør ikke være varm.

Det er forbudt å bruke frukt- og grønnsaksjuice, brus, kullsyreholdige drikker i inntil to uker. Kostholdet etter tannbleking gjør det umulig å drikke fargede alkoholholdige drikker i opptil to uker, det er forbudt å drikke fargeløs alkohol i 3-4 dager.

En hvit diett for tannbleking bør ikke skade kroppen. Ikke spis bare poteter eller drikk bare melk i to uker. Strenge restriksjoner i lang tid kan forårsake vitaminmangel, tarmsykdommer og fordøyelsesproblemer. For ikke å bryte reglene for mye og samtidig ikke frata deg selv et balansert kosthold, bygg en diett i henhold til følgende prinsipper:

1. Bruk tillatte produkter. Hvis du erstatter en rett fra listen med en analog, velg ikke for harde produkter med nøytral surhet.

2. Pass på å spise proteinmat – hvit fisk, myk ost.

3. Tillatt varmebehandling – damping, koking.

4. Unngå krydder, tomatpuré og eddik.

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023