fbpx

Hvilke vitaminer og mineraler styrker tannkjøttet og tenner?

Kroppen mottar de nødvendige stoffene fra ulike produkter. Det er ikke alltid mulig å diversifisere menyen nok til å mette alle celler og vev med verdifulle elementer. Ifølge tannlegene på DMDL-klinikken gjør mangelen på nyttige stoffer tann- og tannkjøttvev svakere og forverrer tilstanden til munnhulen. Vitaminer for tenner og tannkjøtt er en flott løsning for folk som ønsker å opprettholde munnhelsen.

Vitamin A.

Vitamin A er oftest forbundet med godt syn, men det er også nødvendig å opprettholde sunne slimhinner som dekker tannkjøttet og kinnene. Dette vitaminet gjør dem mindre utsatt for sykdommer. Den opprettholder tannemaljen i en sunn tilstand. Vitamin A fremmer produksjonen av spytt, og det spiller en svært viktig rolle i å rense munnhulen fra bakterier og matpartikler. Denne organiske forbindelsen finnes i store mengder, som du sikkert vet, i gulrøtter. Det er også rikelig i andre grønnsaker og frukt som har en oransje farge (for eksempel i mango og søt paprika). En stor mengde vitamin A finnes i kål og spinat.

Vitamin B3.

Vitamin B3 (niacin) er involvert i mange redoksreaksjoner i menneskekroppen. Dens mangel i kroppen kan føre til munnsår og dårlig ånde, som allerede krever hjelp fra DMDL-tannleger. Gode ​​kilder til denne organiske forbindelsen er fisk og kylling. Vitamin B12 og B2 Mangel på vitamin B12 og B2 (riboflavin) kan forårsake sår på tungen, tannkjøttet og bløtvev i munnen. Disse vitaminene forhindrer betennelse i munnhulen.

Vitamin C.

Vitamin C er nødvendig for å opprettholde en sunn tilstand av bindevevet i tannkjøttet. Hvis det ikke er nok av det i kroppen, kan tennene løsne, og tannkjøttet kan begynne å blø. Generelt, i dette tilfellet, er tannkjøttet alvorlig skadet, noe som krever undersøkelser og behandling i DMDL-tannbehandling.

Vitamin d.

Vitamin D er svært viktig for helsen til munnhulen, fordi kalsium absorberes takket være det. Mangel på kalsium fører ofte til dårlig utvikling av tenner, tannkjøttsykdommer og karies. Vitamin D-mangel gir en brennende følelse i munnen. Symptomer på denne kroniske sykdommen er smerte og svie i munnen, nummenhet, tørrhet i munnen og en endring i smaksopplevelser.

Vitamin E.

Vitamin E er en veldig sterk antioksidant. Det er nyttig for restaurering av oralt vev. I tillegg reduserer det sårheten i tannkjøttet hos små barn når de får tenner. Vitamin E finnes i solsikkefrø, nøtter, grønne grønnsaker, fisk, avokado og peanøttolje.

fosfor.

Fosfor, som kalsium, er en del av tennene. I følge DMDL-forskning, for at kalsium skal absorberes godt av kroppen, må det inntas sammen med fosfor, som er rikelig i melk, ost, yoghurt, rødt kjøtt, bønner, linser, nøtter og fullkorn.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023