fbpx

Gumpigmentering – årsaker og behandling.

Gumpigmentering er en tannsykdom i slimhinnen, hvor det dannes flekker med en uvanlig farge på overflaten. Sykdommen er mest vanlig blant DMDL-tannlegepasienter som er av afrikansk eller middelhavsopprinnelse. Årsaken ligger i melanin, som er i kroppen til hver person og bidrar til fargen på huden. På grunn av mengden kan fargen på tannkjøttet ha en mørkere nyanse. Mange tror feilaktig at sunt tannkjøtt bare har en lys rosa nyanse. Faktisk kan mengden melanin i kroppen påvirke mørkningen av slimhinnen i munnhulen, og dette vil ikke være en patologi.

Sunt tannkjøtt kan være rosa, lysebrunt, mørkebrunt og til og med med små svarte områder. Men denne tilstanden har en negativ effekt på den estetiske tilstanden, derfor anbefales det i fravær av kontraindikasjoner å kontakte DMDL-tannlegen i Christiansan. En kvalifisert spesialist vil utføre en tannkjøttbelysningsprosedyre som er helt ufarlig og trygg for menneskers helse.

Som allerede nevnt ovenfor, kan årsaken til den mørke fargen på slimhinnen i munnhulen være en persons nasjonalitet. Jo mørkere hud, jo høyere er risikoen for å utvikle mørkt tannkjøtt i munnhulen. Også personer med genetisk disposisjon har høy risiko for å utvikle pigmentering. Hvis en av foreldrene eller andre nære slektninger har mørknet tannkjøtt, er sannsynligheten for å utvikle patologi hos barnet ganske høy.

Ofte er årsaken til utviklingen av pigmentering på tannkjøttet en rekke endokrinologiske sykdommer. Brudd på den normale funksjonen til kjertlene, en utilstrekkelig mengde hormoner eller deres overskudd kan påvirke både pasientens hudtilstand og fargen på tannkjøttet negativt. For eksempel opplever DMDL-tannlegepasienter som lider av Addisons sykdom ofte hyperpigmentering på slimhinnene, inkludert tannkjøttet.

Oftest utføres restaurering av sunn tannkjøttfarge i smileområdet, hvor den estetiske faktoren spiller en spesielt viktig rolle. De vanligste metodene er:

1. Laser. Å bruke en laser for depigmentering er en av de enkleste, raskeste og sikreste metodene for å eliminere problemet.

2. Kirurgisk. Ved hjelp av en skalpell fjerner kirurgen pigmenterte områder. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse, pasienten føler ikke ubehag generelt. Den eneste ulempen er at resultatet kanskje ikke varer lenge.

3. Kryokirurgi. Metoden går ut på å fryse pigmentert vev.

Vevstransplantasjon i DMDL-tannbehandling brukes ganske sjelden, og vevstransplantasjon fra ganen til tannkjøttet kan kun utføres under spesielle indikasjoner.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023