fbpx

Gjør tannen vondt etter rengjøring av kanalen?

Etter rengjøring av tannkanalene forblir det ofte smerte og ubehag, DMDL-pasienten kan føle ubehagelige opplevelser når han biter mat og trykker på tannen. I noen tilfeller kan dette tyde på dårlig behandling eller alvorlige problemer.

Rotkanalrens er et kirurgisk inngrep ved DMDL-tannlegen i Kristiansand, som utføres når infeksjon og betennelse utvikler seg. Det utføres oftest med pulpitt eller periodontitt. Samtidig berøres det myke vevet i munnhulen. Det bør tas i betraktning at i dette tilfellet utføres behandlingen av betent vev, og etter rengjøring vedvarer betennelsen i flere dager. Derfor er en lett verkende smerte etter behandling i DMDL-tannbehandling normen og er ikke en grunn til bekymring. Om natten forsterkes ofte smertefulle opplevelser. Etter et par dager går helingsprosessen inn i en aktiv fase, smerten avtar sakte og gradvis, selv om smertefulle opplevelser og ubehag kan vedvare i flere uker.

Du kan redusere eller eliminere dem ved hjelp av anestesimidler og skyllinger. Smertesyndromet kan vedvare i lang tid dersom pasienten har forsinket tannlegebesøket, som følge av at betennelsen har blitt stor og sterk. Derfor er det så viktig å regelmessig besøke en DMDL-spesialist, gjennomgå forebyggende undersøkelser og besøke lege ved de første tegn på sykdommen. Jo raskere problemet oppdages, jo mindre vanskelig og smertefullt vil terapien og rehabiliteringen være.

Dersom smertene ikke avtar i løpet av få dager og ikke avtar, kan dette tyde på komplikasjoner eller at behandlingen ikke ble utført korrekt.

Overser man symptomene over lengre tid og utsetter et tannlegebesøk, kan dette øke den inflammatoriske prosessen og føre til behov for tanntrekking. Dessuten, hvis infeksjonen ikke fjernes i tide, kan den spre seg til nabotennene, provosere betennelse og utviklingen av sykdommen. Ikke i noe tilfelle bør du prøve å eliminere problemet selv, og enda mer bruke varmekompresser til det berørte området, ta varm mat eller alkohol – dette stimulerer utviklingen av inflammatoriske prosesser og suppuration. Den eneste løsningen på problemet er et øyeblikkelig besøk til DMDL-tannklinikken.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023