fbpx

Forskjeller mellom datatomografi og røntgen.

Forskjeller mellom datatomografi og røntgen.

Inntil nylig ble studiet av strukturen til det dentoalveolære systemet utført ved hjelp av et røntgen- eller panoramabilde. Men med bruken av datatomografi har det skjedd et virkelig gjennombrudd innen tannbehandling. Computertomografi av tenner er et tredimensjonalt bilde som kan sees og analyseres fra forskjellige posisjoner, økende eller reduserende proporsjoner, det er praktisk talt ingen projeksjonsforvrengninger, noe som er spesielt viktig for manipulasjoner i proteser eller kjeveortopedi.

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Et todimensjonalt bilde av kjevene og tennene ved hjelp av et konvensjonelt røntgenbilde lar deg se interesseområdet bare fra den ene siden, og når bildet strekkes til ett plan, gir det forvrengninger. Derfor er datatomografi mer informativ og å foretrekke i tilfeller der det er viktig å se dypt inn i bein eller bløtvev, for å oppdage de minste avvikene og utviklingen av patologier på de tidligste stadiene.

For datatomografi er prisen litt høyere enn vanlig røntgen, men effektiviteten av studien er uforholdsmessig større. For å implementere prosedyren brukes moderne høypresisjonsutstyr som oppfyller referansekravene til industrien. Derfor er et 3D-øyeblikksbilde av tennene nødvendig for alle som overvåker helsen til munnhulen.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023