fbpx

Forebygging og behandling av kroniske infeksjoner i munnhulen.

For mer enn hundre år siden oppdaget leger at kronisk infeksjon i munnhulen ofte er årsaken til en rekke somatiske sykdommer. Det er ikke for ingenting at tannleger kaller munnhulen et «speil» der den generelle tilstanden til kroppen reflekteres. Moderne medisinsk forskning bekrefter tilstedeværelsen av tidlige tegn på mange smittsomme og ikke-smittsomme, akutte og kroniske, spesifikke og ikke-spesifikke prosesser på slimhinnen i munnhulen.

For tiden er det pålitelig kjent at alle former for kronisk periodontitt og periodontitt med deres mangfoldige mikroflora, som vedvarer i flere år, er en kilde til kronisk betennelse og sensibilisering av kroppen, som påvirker alle organer og systemer. Odontogene foci av kronisk infeksjon er en av årsakene til slike sykdommer som nefritt, endokarditt, iridosyklitt, nodulær periartritt, systemisk lupus erythematosus, revmatisme, bronkial astma.

I tillegg forverres det generelle velværet i nærvær av en permanent infeksjon i munnhulen også – en person klager over rask tretthet, mangel på appetitt, dårlig søvn, alvorlig «prikking» i hjerteområdet, hodepine. Andre, tvert imot, er i en tilstand av økt irritabilitet, vedvarende spenning, en slags angst.

En slik treg inflammatorisk prosess kan fortsette uten uttalte symptomer i lang tid. Beskytteren av menneskekroppen – immunsystemet – fungerer stille og umerkelig for «verten», så bare en tannlege kan legge merke til den inflammatoriske prosessen på dette stadiet under en undersøkelse eller for eksempel på røntgen.

Forebygging av infeksjoner i munnhulen.

Effektive forebyggende tiltak for å forhindre utvikling av kroniske betennelsesfoci i munnhulen er planlagt sanering av munnhulen og regelmessige forebyggende undersøkelser (minst 2 ganger i året) for å identifisere nye lokale infeksjonsfoci.

Det komplekse medisinske uttrykket «rehabilitering av munnhulen» reiser vanligvis mange spørsmål for pasienter.

Oversatt fra det latinske språket er sanitet oversatt som behandling eller utvinning, og i moderne tannbehandling betyr dette konseptet et sett med prosedyrer rettet mot forebygging og nødvendig behandling av sykdommer, i dette tilfellet som påvirker munnhulen.

Den moderne rehabiliteringsprosedyren innebærer et helt sett med handlinger:

– undersøkelse av munnhulen av en tannlege, for å stille en foreløpig diagnose;

– fjerning av tannavleiringer (bakteriell myk plakk, tannstein);

– behandling av identifiserte sykdommer og deres komplikasjoner (karies, pulpitt, periodontitt);

– behandling av ikke-karious lesjoner;

– om nødvendig, tannkjøtt og periodontal terapi, i tilfelle påvisning av gingivitt, periodontitt, stomatitt, tungesykdommer, utføres antiinflammatorisk behandling;

– hvis nødvendig, fjerning av ødelagte tenner og deres røtter, visdomstenner (hvis de forstyrrer eller er plassert i feil posisjon);

– om nødvendig utføre tiltak for å korrigere bitt og proteser.

Indikasjoner for utbedring.

Å gjennomføre denne prosedyren anbefales for alle minst en gang hvert halvår, men det er spesielt aktuelt for pasienter som venter på operasjon, noe som vil bidra til å forebygge og forhindre mulige komplikasjoner etter operasjonen. Sanering anbefales også for de som skal på en lang forretningsreise eller ekspedisjon.

Men denne prosedyren anbefales spesielt for kvinner som planlegger graviditet eller allerede venter barn – for mulig rettidig forebygging av fødselskomplikasjoner.

Det er viktig å forstå og huske selv at du må oppsøke tannlege regelmessig, selv om ingenting plager deg. Tross alt vil behandlingen av avanserte problemer alltid være lengre og dyrere.

Det er trygt å si at å utføre en klassisk sanitærbehandling av munnhulen er en garanti for god helse for hele kroppen.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023