fbpx

Dyp fluorering av tenner.

Fluor er et veldig viktig sporelement i menneskekroppen – det tar del i dannelsen av skjelettet, veksten av hår og negler, i vedlikehold av immunitet, hematopoiesis, og spiller en rolle i reparative prosesser. Fluor er ikke uvesentlig for tannhelsen. Selv i barndommen bidrar det til dannelsen av emalje, og sikrer i fremtiden sin styrke. Fluor forhindrer utvikling av karies, periodontitt, bremser dannelsen av tannplakk og tannstein.

Kroppen får imidlertid ofte ikke fluor – da mister emaljen sin styrke, tennene blir skjøre og sårbare for ulike bakterier. Det er nesten umulig å dekke denne mangelen med matvarer eller å eliminere den ved hjelp av fluorholdige tannkremer og geler. I dette tilfellet er en slik tannbehandling som dyp fluoridering av det harde vevet i tennene passende.

Dyp fluorering av tenner metter emaljen til hardt tannvev med fluor ved hjelp av spesielle geler og løsninger. Når en spesiell løsning interagerer med emalje, dannes fluorkrystaller i mikroporene til sistnevnte, som frigjør fluorioner direkte. Dyp fluoridering av hardt tannvev utføres kun i en tannklinikk og krever 1-2 årlige økter.

Dyp fluoridering: indikasjoner for prosedyren.

Når er dyp fluorering nødvendig? Indikasjonene for denne prosedyren er forskjellige. Det kan utføres både for forebyggende og helbredende formål.

Dyp fluorering: dekker tennene med en fluorholdig gel. Utilstrekkelig fluor i kroppen, lavt innhold av dette sporstoffet i drikkevann, forebygging av demineralisering av emalje, beskyttelse av melketenner hos små barn og styrking av tenner i puberteten – alt dette er indikasjoner som tillater forebyggende dyp fluoridering. Indikasjoner for fluoridering av hardt tannvev inkluderer også:

1. Tilbøyelighet til karies.

2. Forfining og økt følsomhet av emaljen.

3. Behandling av karies på punktstadiet.

4. Installasjon eller fjerning av brakettsystemer.

5. Tannbleking er også en av indikasjonene.

Hvordan fungerer den dype fluorideringsprosedyren?

Den dype fluorideringsprosedyren er helt trygg og smertefri. Det utføres bare under forholdene til en tannklinikk og inkluderer flere stadier. Derfor utføres dyp fluoridering av hardt tannvev i følgende sekvens:

1. Profesjonell munnhygiene.

2. Påføring av en fluorholdig gel på overflaten av tennene, som består av to komponenter – en emaljeforseglingsvæske, som inkluderer fluorider, kobber- og magnesiumsalter, og kobber-kalsiumhydroksidpasta. Gelen forblir på tennene i flere minutter.

3. Vask av gelen med vann.

Etter en økt med dyp fluorering av det harde vevet i tennene, blir pasienten foreskrevet spesiell omsorg (pastaer som inneholder fluor, geler, skyllinger) for munnhulen hjemme.

Et lite antall kontraindikasjoner, muligheten for å utføre prosedyren for gravide kvinner og personer som lider av diabetes er andre fordeler med dyp fluorering av tenner. Anmeldelser om prosedyren er for det meste positive. Pasienter liker også at kun 1-2 økter i året er nok for å oppnå resultatet. Basert på noen anmeldelser, kan prisen på tjenesten tilskrives ulempene med dyp fluorering av det harde vevet i tennene.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023