fbpx

De mest skadelige drikkene for tenner.

Dietten påvirker direkte helsen til tennene. Men mange glemmer: ikke bare mat, men også drikke er viktig. En kopp espresso, en flaske søt brus, et glass vin… Hvorfor du må endre drikkevanene dine hvis du vil redde tennene dine, forteller DMDL-tannleger.

Søtt kullsyreholdig vann.

Ifølge legene er DMDL trolig den mest skadelige drikken. Alle kullsyreholdige drikker inneholder karbondioksid. I seg selv er det ufarlig, men ved regelmessig bruk vil en høy konsentrasjon av gass forårsake skade på tannemaljen. Og da – du vil bli mer følsom for varmt og kaldt, karies vil dukke opp – opp til ødeleggelsen av tennene. Tannemalje tåler knapt syre og fargestoffer, som finnes i enorme mengder i brus. I tillegg til gulnede tenner, kan det å drikke store mengder søtt vann føre til at man legger på seg ekstra kilo.

Kaffe, svart te.

Ja, du må også gi opp morgenkaffen, ellers ser du ikke et Hollywood-smil. Svart te sammen med kaffe «maler» tennene et par nyanser mørkere. Du kan selvfølgelig bruke et sugerør, men det er bedre å drikke grønn te.

Vin.

Uventet, men vin har også en svært skadelig effekt på emaljen. Virker det for vanskelig å gi opp et glass vin for et hvitt smils skyld? Deretter, etter hver liten slurk, skyll den ned med vann. Vanskelig, men tennene vil være trygge!

Juice.

Ja, juice påvirker også tennene, ifølge de kvalifiserte tannlegene til DMDL. Noe er selvfølgelig mulig, fordi fersk juice inneholder mange nyttige sporstoffer. Det viktigste å huske: sitrusfrukter er spesielt skadelige. Alt handler om fruktsyrer. Naturlig juice inneholder et stort antall vitaminer og nyttige sporstoffer som gir næring til kroppen. Men husk målfølelsen – for eksempel kan overdreven bruk av appelsinjuice på grunn av syre aktivere ødeleggelsen av emalje. Du bør ikke drikke for ofte og juice som kan påvirke fargen (for eksempel kirsebær).

Tannleger på DMDL-klinikken anbefaler å pusse tennene etter hvert måltid eller i det minste skylle munnen med rent vann (hvis det ikke er mulig å pusse dem).

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023