fbpx

Datatomografi i odontologi.OPG/CBCT

Riktig diagnose i tannlegen er en viktig betingelse for vellykket behandling av ulike patologier. Med en enkel undersøkelse kan ikke tannlegen se alle endringene i strukturen til vevene og det kreves spesialutstyr for å få et reelt og nøyaktig bilde av tannens tilstand. For dette brukes diagnostikk for å etablere en nøyaktig diagnose og utvikle et adekvat behandlingsregime. Datatomografi er ofte nødvendig når man gjennomgår terapi med kjeveortopeder, implantologer, maxillofacial eller plastikkirurger. Det skaper et tredimensjonalt bilde av tennene, som gir spesialisten et komplett og helhetlig bilde av tilstanden til pasientens tenner og kjeve. Denne 3D-visningen av maxillofacial-systemet lar deg, i motsetning til 2D-visningen, se hvilken som helst del av tannen, kjeven eller tannkjøttet.

Du kan alltid kontakte Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Datatomografi i odontologi utføres for øvre, nedre eller begge kjever, samt en individuell tann. Til dags dato er dette den mest informative metoden for å diagnostisere patologier, selv i de innledende stadiene, når strukturelle endringer er ubetydelige. Legen kan se de minste anatomiske forandringene og funksjonene i pasientens maxillofacial system og den eksisterende patologien. I tillegg mottar legen en digital kopi av bildet og kan visualisere interesseområdet ved å forstørre eller zoome inn på bildet fra alle vinkler.

Sammenlignet med andre diagnostiske prosedyrer, er datatomografi en helt sikker prosedyre som ikke forårsaker noe ubehag. Computertomografi av overkjeven eller en enkelt tann gir det mest detaljerte bildet som legen kan studere i ulike plan og i dybden, og eliminerer enhver risiko for feildiagnostisering på grunn av mangel på informasjon.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023