fbpx

Dårlig ånde

Dårlig ånde er en inflammatorisk prosess som påvirker tungen. Patologien er ledsaget av en endring i fargen og strukturen til organets vev. Pasienter opplever smerte og svie, økt salivasjon, endringer i smak når de spiser vanlig mat. Med avansert glossitt er det vanskeligheter med å svelge, tale blir uforståelig. Mangelen på behandling kan føre til dannelse av flegmon i nakken. Kronisk glossitt er ledsaget av utseendet av formasjoner som ligner på papillomer.

Årsaker til betennelse i tungen.

Den inflammatoriske prosessen i tungens vev kan utvikle seg som en uavhengig sykdom mot bakgrunnen av en bakteriell infeksjon eller manifestere seg som et symptom på en systemisk patologi. Lokal glossitt er ofte en konsekvens av virusinfeksjoner.

En forbrenning av munnhulen provoserer utviklingen av inflammatoriske prosesser som kan påvirke tungen. På lignende måte påvirkes organets vev av mekaniske skader og blir et gunstig miljø for aktiv vekst av bakterier. Risikogruppen inkluderer pasienter som er utsatt for systematisk alkoholforbruk og røyking.

Dårlig ånde er et av hovedsymptomene på tungmetallsaltforgiftning. En akutt reaksjon kan utvikles ved bruk av andres tannbørster eller hyppig bruk av munnvannsbalsam.

Symptomer på glossitt utvikler seg ofte på bakgrunn av skade på tungen fra de skarpe kantene av ødelagte tenner, elementer av proteser eller skinnesystemer. Kjemiske irritanter bidrar til utviklingen av oral dysbakteriose. Brudd på balansen i mikrofloraen forårsaker overgangen av glossitt til det kroniske stadiet.

Symptomer på patologi.

De første manifestasjonene av glossitt er spesifikke, noe som letter diagnosen av sykdommen. Pasienten opplever følgende symptomer:

– brenning;

– følelse av fremmedlegeme i munnen;

– Hevelse i tungen;

– Økt salivasjon;

– Dumping av smaksopplevelser.

Økningen i symptomer fører til uforståelighet av talen til en person som lider av glossitt. Smertesyndromet får uttalt intensitet, svelging av mat forårsaker pasientens ubehag.

Mangel på behandling bidrar til utviklingen av kronisk glossitt, som er ledsaget av vedvarende hevelse i tungen og endringer i strukturen. Sopplignende utvekster dannes på den ytre overflaten av muskelvevet.

Komplisert glossitt er ledsaget av dannelsen av abscesser. Et barn eller en voksen opplever systematiske angrep av bankende smerte. Hevelse vises i området for fremtidens abscess, språket får uttalt asymmetri.

Dårlig åndeer ofte komplisert av flegmon. Purulent smelting av vev berører pasientens munn og nakke. Smertesyndromet er preget av høy intensitet. Prosessen med å tygge mat er fullstendig forstyrret, pasienten unngår mat. Tegn på forgiftning vises: svakhet, økt kroppstemperatur, betennelse i regionale lymfeknuter.

Terapeutiske tiltak er rettet mot å eliminere symptomene på glossitt og behandle de viktigste sykdommene som provoserte utviklingen av den inflammatoriske prosessen i tungens vev.

En spesiell diett som inkluderer purerte supper, mucoide grøter og puréer, bidrar til å redusere intensiteten av smertesyndromet ved spising. Å skylle munnhulen med en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat er designet for å redusere intensiteten av den inflammatoriske prosessen og eliminere sentre for aktiv vekst av patogen mikroflora. Ved sterke smerter foreskrives pasienten påføringer av anestesimidler på tungen.

Rettidig behandling av glossitt og den underliggende sykdommen lar deg stole på pasientens fulle gjenoppretting. En ugunstig prognose dannes når patologien er komplisert av phlegmons, abscesser eller ondartede neoplasmer.

Forebygging av glossitt innebærer overholdelse av hygieniske standarder. Pasienter fra risikogruppen anbefales å besøke tannlegen regelmessig. Overdrevent krydret mat bør utelukkes fra kostholdet. Å slutte å røyke og drikke sterk alkohol reduserer sannsynligheten for dårlig ånde.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023