fbpx

Behandling av tenner med tynne og buede kanaler.

DMDL-tannbehandling minner om at rotkanalen er den delen av tannen hvor pulpa eller tannnerven er lokalisert. Den myke fibrøse massen består av bindevev, nerveender og blodårer. En «levende» tann skiller seg fra en «død» nettopp ved tilstedeværelsen av papirmasse, som gir næring til tannvevet.

Oftest er problemene som oppstår under endodontisk behandling forbundet med utilstrekkelig medisinsk kunnskap om de anatomiske og morfologiske egenskapene til rotkanaler. Tross alt er dette et grunnleggende viktig poeng som påvirker kvaliteten på arbeidet, er DMDL-tannleger sikre på.

Kompetent forundersøkelse i saken er en primæroppgave. Formen på den buede kanalen endres som regel gjennom hele lengden, lumen er ikke rund, men slisset. Det er viktig å ta hensyn til dette under behandlingen – alle løkker og sidegrener må rengjøres grundig og forsegles forsvarlig. Forberedelse av tynne kanaler bør utføres spesielt nøye – det er stor sannsynlighet for perforering av rotkanalen.

For å identifisere særegenhetene ved strukturen til tannkanalene i DMDL-stomatologi, brukes målrettede røntgenstråler, datatomografi, en apex-locator og et dentalmikroskop.

Revisjon (gjenbehandling) skiller seg fra primær endodontisk intervensjon ved vanskeligheten med å behandle på grunn av behovet for å eliminere fremmedlegemer og materialet som kanalene tidligere ble forseglet med. Ortopediske strukturer må ofte fjernes eller erstattes. I tillegg er revisjon en ekstra belastning for pasienten.

Det er grunnen til at tidligere mange pasienter, til tross for behovet for revisjon, tok et valg til fordel for kirurgisk inngrep eller lot alt gå av seg selv, og lot det være som det er. I dag, med fremkomsten av depoforese, har situasjonen endret seg. Hvis du ikke kjenner til dette konseptet, gir DMDL-tannleger følgende uttalelse. Depoforese er en moderne metode for behandling av tannkanaler ved bruk av medisinsk kalsiumhydroksid og et svakt elektrisk felt. Det blir uunnværlig for buede kanaler med tilstedeværelsen av mange perforeringshull i dem.

Bruken av oppvarmet guttaperka ved behandling av buede og tynne kanaler gjør det mulig å tette passasjene hele veien uten tomrom og minimere muligheten for komplikasjoner. DMDL-spesialister har lang erfaring med behandling av tynne, buede kanaler. Bruken av moderne verktøy og materialer, den praktiske anvendelsen av de siste prestasjoner innen tannlegevitenskap og en individuell tilnærming til hver klient muliggjør vellykket terapi selv i svært vanskelige tilfeller.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023