fbpx

Alt vi ikke visste om tannplakk.

Tannhelsen er svært vanskelig å opprettholde, og i en alder av 20 har de fleste allerede minst noen få fyllinger. Samtidig vet vi veldig lite om dem, og når en DMDL-tannlege spør hvilken fylling de skal sette, går pasientene ofte seg vill, uten å vite svaret.

Tidligere ble det hovedsakelig brukt materialer basert på kjemisk herding. De vanligste var sølvamalgam, kjemisk kompositt og sementfyllinger. Siden disse materialene stivner veldig raskt, skjedde prosedyren for montering av tetningen veldig raskt. Materialet tillot ikke å gjenopprette tannens anatomiske form. Etter en tid begynte fyllingene å bli utslitt og krevde utskifting, siden kompositten var mykere enn moderne.

I dag bruker DMDL-tannleger i Kristiansand fotopolymer eller lysherdende materialer. Dette er kompositter, kun forbedret og raffinert. Moderne materialer har en bred palett av farger, som lar deg legge en fylling som matcher fargen på tannen. Materialet er også godt polert, takket være at du kan skjule fotopolymerfyllingen, justere den til formen og fargen på tannen. Moderne materialer er veldig plastiske. En DMDL-tannlege kan lage den nødvendige tannformen, gjenopprette dens naturlige skjønnhet og jobbe uten hastverk. Legen kan kontrollere herdehastigheten til fyllingen ved å gradvis belyse materialet.

En annen fordel er biokompatibiliteten til materialet med tannen, det vil si at det passer godt med tannvevet og forårsaker ikke avvisning og allergiske reaksjoner. Moderne materialer er også sterkere og slitesterke, de slites ikke ut og bevarer tannhelsen i lang tid.

Valg av fyllmateriale avhenger av diagnosen ved DMDL tannlege i Kristiansand. Når tannen trenger behandling i flere stadier, legger vi midlertidige fyllinger, når det ikke er slikt behov, permanente fyllinger. Det finnes også terapeutiske og gjenopprettende fyllinger. I hvert tilfelle avgjøres alt individuelt.

Etter å ha installert fyllingen, må du utføre munnhygiene riktig. Tannlegen som pasienten henviste til bør undervise i dette. Sørg for å bruke tanntråd regelmessig og få tennene dine profesjonelt renset hver sjette måned.

Du kan alltid kontakte DMDL Tannlege Kristiansand og få profesjonell tannbehandling.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023