fbpx

Abscess på tannkjøttet – hva skal jeg gjøre?

En abscess på tannkjøttet indikerer betennelse i selve tannen eller dets omkringliggende vev. Dette kan ikke bare være smertefullt, men også ekstremt farlig! Som et resultat av inflammatoriske prosesser «smelter det myke vevet i tannkjøttet», de indre hulrommene som dannes er fylt med puss, og en purulent sekk er ofte synlig på utsiden. Hvis prosessen startes, begynner pus fra abscessen enten gradvis å lekke ut (dette er allerede en kronisk form) eller, etter å ha brutt gjennom i kroppen, forårsaker det blodinfeksjon.

Ofte oppstår en abscess på tannkjøttet som følge av mekanisk skade, ifølge DMDL-tannleger. For eksempel, mens du spiser, stikker du deg selv ved et uhell med et fiskebein, og noen ganger forblir et lite fragment av beinet i tannkjøttvevet. Dagen etter hovner tannkjøttet opp. Hva skal man gjøre i denne situasjonen? Besøk selvfølgelig tannlegen på DMDL-tannklinikken i Kristiansand og spar deg selv for ytterligere trøbbel.

Utilstrekkelig munnhygiene kan være både en uavhengig årsak til en abscess på tannkjøttet og forverre situasjonen ved mekanisk skade. For tidlig om morgenen renner stafylokokker og streptokokker ut fra et dårlig rengjort munnhule. Hvis riktig hygiene overholdes, er sjansen for at bakterier kommer inn i såret liten på grunn av antallet. De første symptomene på dette problemet er en viss økning i kroppstemperatur og tannpine. Vanligvis er det ikke en spesiell tann som gjør vondt, men hele kjeven på en gang. Dette gjør det vanskelig å bestemme plasseringen av infeksjonskilden i DMDL-tannbehandling. Uvelhet, frysninger, hevelse i kinnet kan også observeres. På det første stadiet er det bedre å skylle munnen med en hvilken som helst antiseptisk løsning og prøve å lindre smerten (som noen ganger er uutholdelig) med smertestillende midler, for eksempel ketans. Behandling av en abscess på tannkjøttet kan være forskjellig. Legen åpner vanligvis abscessen og fjerner alt akkumulert puss derfra. Ikke kutt i noe tilfelle det syke tannkjøttet selv! Det er nødvendig å kontakte en DMDL-spesialist.

Bare en «modnet» abscess åpnes, ellers vil puss som forblir dypere i vevene forgifte kroppen, som før. Noen ganger, for å fjerne den helt, må du fjerne den skadede tannen på dette stedet. Ulike kompresser og lotioner brukes for å øke blodsirkulasjonen i suppurasjonsområdet. I alvorlige tilfeller bruker tannlegen ultralyd. Etter prosedyren er det nødvendig å følge anbefalingene fra DMDL-tannlegen og ta medisinene som er foreskrevet av ham.

Hvorfor velge DMDL?

Rask hjelp

Hos oss får du hurtig oppfølging og akutt tannlegehjelp

Trygt og behagelig

Vi gjør alt for at behandlingen din skal være trygg og behagelig – selv om du har tannlegeskrekk

Høy kompetanse

Våre autoriserte tannleger har lang erfaring og bred kunnskap

Langsiktig helse

Vårt mål er at du skal være frisk og smertefri, ikke bare til neste undersøkelse, men hele livet

Klinikkens åpningstider

Man - Fre

08:00 til 16:00

Lør - Søn

10:00 til 13:00

Ring på forhånd for avtale

Tannlegevakt

24/7

Avtal time i dag

Kontakt oss

© 2023
© 2023